Vă propun rețeta unor minirulade foarte gustoase, cu crustă ușor crocantă, a cărei umplutură o puteți alege după placul vostru, fie, cum am făcut eu, măsline și ciuperci, fie ardei capia, gogoșari marinați, castraveți murați, posibilitățile sunt nesfârșite.
Pot fi făcute atât pentru o masă de sărbătoare, dar și pentru o masă obișnuită, pentru că se fac foarte repede și ușor.
Taie pieptul de pui ca pentru șnițele, pe orizontală. Dintr-un piept de pui va ieși 4 bucăți. Bați pieptul de pui, sărezi, piperezi după gust.
Presari mărar.
Pui măsline tăiate mărunt, ciuperci conservate sau dacă aveți proaspete, fierte în prealabil, tăiate felii. Le poți umple și cu ardei capia sau gogoșar marinat.
Presari cașcaval ras
Rulează.
Faci o compoziție din 2 ouă bătute cu sare, piper, 1 ling. de boia, 2 ling. de făină.
Mărunțești fulgii de porumb în blender sau cu sucitorul (făcălețul).
Dai rulourile mai întâi prin ouăle bătute
apoi prin fulgii mărunțiți.
Prăjești rulourile la foc mic pe toate părțile. După aceea, le scoți pe o hârtie absorbantă.
Vedere frontală
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.