Chec aperitiv cu ficăţei

A
Chec aperitiv cu ficăţei

Un aperitiv hrănitor şi deosebit de gustos!

Ingrediente

Oua
4 buc
Ficatei de pui
350 g
Praz
1 buc
Porumb dulce
100 g
Mustar
1 lingura
Concentrat rosii
2 linguri
Marar
1 buc
legatura
Sare, piper alb, piper negru
3 g
după gust
Faina alba
150 g
Ulei
50 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingura
Zeama de lamaie
10 ml

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.

2

Tăiem prazul rondele subţiri.

3

Tăiem ficăţeii cuburi de 2-3 cm.

4

Într-o tigaie cu ulei încins călim prazul.

5

Adăugăm ficăţeii şi la final concentratul de roşii. Lăsăm să se răcească.

6

Mixăm ouăle.

7

Adăugăm muştarul.

8

Adăudăm treptat făina şi mixăm până la omogenizare.

9

Apoi adăugăm condimentele şi bicarbonatul stins în zeamă de lămâie.

10

Adăugăm boabele de porumb dulce şi omogenizăm cu o lingură.

11

Adăugăm prazul şi făcăţeii căliţi în ulei şi omogenizăm.

13

Tăiem o legătură de mărar şi o integrăm în aluat.

14

Punem aluatul obţinut într-o tavă de silicon tapetată cu făină. Coacem la 180 grade timp de 35-40 minute.

15

Lăsăm să se răcească.

16

Checul se taie felii şi se serveşte drept aperitiv.

Poftă bună!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 70 min
Data publicarii:
Colectii: Aperitive Festive

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

sanda-anka
sanda (sanda-anka) 10 Apr 2015, 11:40

Buna Leana .as dori sa stiu daca trebe neaparat tava din silicon la acasta reteta.pot deasemenea sa inlociuesc prazu cu ceapa ca nu imi place?multumesc ...sa sti ca apreciez mult saitu tau.am facut si alte retete de aici si au fost f.bune.

lena
Elena (lena) sanda (sanda-anka) 10 Apr 2015, 11:57

Orice tava e buna, numa s-o asterneti si cu hartie de copt. Merge inlocuit prazul.