De 2 ani am învățat această rețetă de napolitane de casă. Sunt ușor de preparat și extrem de dulci și aromate.
Pregătim ingredientele.
Așa arată foile mele de napolitane. Eu am folosit 10 foi, dar am făcut crema din 1,5 cantitate de ingrediente. Puteți fie să procedați cum am făcut eu, fie respectați cantitatea de ingrediente scrisă mai sus, dar ungeți 6-7 foi.
Din toate ingredientele urmează să facem o cremă/budincă cu care vom unge foile de napolitane. Vom utiliza un tel sau o lingură. Începem prin a încălzi laptele. Adăugăm margarina/untul și amestecăm să se topească.
Urmează zahărul, în reprize, continuând să amestecăm. Focul e mic.
Apoi făina și cacaua, tot în reprize. Aveți grijă să se facă cât mai puține/spre deloc cocoloașe. Amestecați mereu și puternic!
Lăsăm această compoziție să fiarbă 7-10 minute, dar nu încetăm să amestecăm. Aveți grijă să nu se lipească de fundul cratiței. Când are consistența unei budinci mai groase, oprim focul.
Lăsăm crema vreo 10-15 minute, să se răcească puțin. Pregătim foile de napolitane. Și începem să le ungem cu crema, cu ajutorul unui cuțit (sau ce aveți mai potrivit la îndemână).
Pe stratul de cremă de mai sus adăugăm o nouă foaie de napolitană pe care o ungem la rândul ei. După fiecare foaie unsă apăsăm ușor cu palmele, să se lipească bine. Procedăm așa până terminăm foile, ultima va rămâne neunsă.
Acoperim cu un prosop, punem pe ele ceva greu (muuulte cărți ) și lăsăm mai multe ore așa. Eu am lăsat vreo 2-3, că nu am mai avut răbdare.
Tăiem napolitanele cu un cuțit cu zimți. Sunt mai bune a doua zi, când foile se mai moaie puțin. Poftă bună!
Eu am feliat toate napolitanele. Le păstrez în cutii cu capac.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.