Aceste fursecuri sunt preferatele copiilor mei. De-a lungul timpului am facut diverse retete de biscuiti, fursecuri, dar acestea au ramas in varful topului. Au si de ce: sunt gustoase, foarte economice si extraordinar de usor de facut.
Eu le-am pus deasupra glazura si nuca de cocos, dar variantele pot fi multiple,puteti sa puneti in compozitie stafide, nuci, sa le umpleti cu crema de ciocolata etc.
Mixezi ouale cu zaharul.Adaugi uleiul putin cate putin.
Adaugi faina, amestecata cu praful de copt, in ploaie, zaharul vanilat si amoniul dizolvat intr-o lingura de lapte
rezulta un aluat moale. Nu-l ingrosati cu faina, pentru ca fursecurile vor iesi mai fine daca pasta e mai moale(in reteta originala sunt 200 gr de faina, dar am constatat ca cu 170-180 grame,fursecurile sunt mai bune).
Aluatul se pune cu o lingurita pe hartie de copt, straduindu-va sa-i dati o forma rotunda.Mie nu prea mi-a reusit , avand pe langa mine un soricel care ma tot sabota si-si baga degetelele in aluat sa-l guste.Sper sa aveti mai mult succes
Le coaceti in cuptorul preincalzit, la 180 grade pana se rumenesc usor, ca in poza
Prepari glazura: 2 linguri de apa si 2 linguri de zahar, le pui intr-o craticioara si firbi putin pana se leaga un sirop slab, adaugi una sau 2 linguri de cacao, depinde cum va place,si lasi sa se ingroase.Poti adauga si putin unt, vreo 20 grame
Ornati dupa imaginatie.Eu am presarat peste glazura nuca de cocos.Deja cineva nu mai avea rabdare.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.