Aceste fursecuri sunt preferatele copiilor mei. De-a lungul timpului am făcut diverse rețete de biscuiți, fursecuri, dar acestea au rămas în vârful topului. Au și de ce: sunt gustoase, foarte economice și extraordinar de ușor de făcut.
Eu le-am pus deasupra glazură și nucă de cocos, dar variantele pot fi multiple, puteți să puneți în compoziție stafide, nuci, să le umpleți cu cremă de ciocolată etc.
Mixezi ouăle cu zahărul. Adaugi uleiul puțin câte puțin.
Adaugi făina, amestecată cu praful de copt, în ploaie, zahărul vanilat și amoniul dizolvat într-o lingură de lapte.
Rezultă un aluat moale. Nu-l îngroșați cu făină, pentru că fursecurile vor ieși mai fine dacă pasta e mai moale (în rețeta originală sunt 200 gr de făină, dar am constatat că cu 170-180 grame, fursecurile sunt mai bune).
Aluatul se pune cu o linguriță pe hârtie de copt, străduindu-vă să-i dați o formă rotundă. Mie nu prea mi-a reușit, având pe lângă mine un șoricel care mă tot sabota și-și băga degețelele în aluat să-l guste. Sper să aveți mai mult succes.
Le coaceți în cuptorul preîncălzit, la 180 grade până se rumenesc ușor, ca în poză.
Prepari glazura: 2 linguri de apă și 2 linguri de zahăr, le pui într-o crăticioară și fierbi puțin până se leagă un sirop slab, adaugi una sau 2 linguri de cacao, depinde cum vă place, și lași să se îngroașe. Poți adăuga și puțin unt, vreo 20 grame.
Ornați după imaginație. Eu am presărat peste glazură nucă de cocos. Deja cineva nu mai avea răbdare.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.