Inghetata de cacao ( pe zapada)

Inghetata de cacao ( pe zapada)

Reteta de inghetata cu cacao am gasit-o intr-o carte veche de bucate a bunicii mele din Basarabia. Era putin mai complicata si am adaptat-o astfel incat sa fie usor de pregatit. Si pentru ca e iarna si stiu un truc foarte ingenios pe care l-am invatat de la tatal meu, am zis sa fac reteta. O sa vi se para ciudat sa pregatiti iarna inghetata cand e asa de frig dar va asigur ca la caldurica, in casa, e tocmai buna de savurat!

Ingrediente

Zahar
18 lingurite
Lapte
60 ml
o ceasca
Cacao
6 lingurite
Esenta de rom
1 buc
Unt
50 g
Oua
2 buc

Pasi de urmat

1

Intr-un castronel se amesteca zaharul cu laptele rece, pana se dizolva. Urmeaza linguritele de cacao si esenta.

Daca vi se pare prea multa cacao, puneti doar 4 lingurite.Asa am procedat eu si tot a avut un gust intens de cioco.

2

Topim untul la microunde sau pe foc si il lasam sa se raceasca. 

Ne ocupam de oua. Separam galbenusurile de albusuri, cele din urma le batem spuma cu un praf de sare.

3

La untul topit adaugam compozitia de cacao, urmate de galbenusuri si albusurile spuma. Amestecam bine toata compozitia.

Eu am ales o oala mai mare in care am amestecat compozitia pentru ca urmatorul pas este cel cu trucul 

4

Asa, cum compozitia este gata, e timpul pentru truc. Alegeti un loc cu multa zapada si puneti oala acoperita cu un capac, pe zapada. Acum invartiti oala foarte puternic si veti observa ca in cateva minute compozitia se leaga.

Trebuie sa aveti ceva rabdare si putina forta ca sa scurtati timpul de congelare :)).

5

Asa arata inghetata dupa "invarteala" :)). Am mai tinut-o in congelator inca vreo 2 ore si pe urma a fost gata de servit.

6

Buun, chiar daca afara sunt -15 grade, in casa la caldurica e numai buna. 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (un castron)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

kitina50
cristina andreescu (kitina50) 25 mai 2012, 23:13

da, interesant, dar eu stiu un altfel de inghetzata, retzeta simpla , raopida si iese o cantitate considerabila

kitina50
cristina andreescu (kitina50) 25 mai 2012, 23:24

se pun intr-un vas 17 linguri de zahar,care se amesteca cu 8 galbenusuri, apoi, se adauga 1 lingura ulei, o lingura faina , 4 linguri cacao "olanda".si un litru lapte;,.'se pune pe foc moale , se  amesteca usor, pana incepe sa fiarba , se lasa mai putzin de 10 minute, oricum se ingroasa,.,;',se  da laoparte, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga 100 gr, unt PREZIDENT

in alt vas ptr mixer, se bat cele 8 albusuri, (ramase), cu putzina sare si 7 linguri de zahar , gospodinele experimentate, intzeleg, apoi, se adauga treptat mestecand usor de jos in sus cealata compozitzie lasata la racit.BINEINTZELES, ca se adauga arome, precum coaja de lamaie zahar vaninilat si dupa preferintza se adauga nuca sau alune prajite la cuptor si zdrobite la alegere cantitatea si marimea lor,.;[se amesteca toul usor, se pun in vase adegvate si se baga la congelator cel putzin 2 hore, dupa care sunt ok, ptr servit.,;'[SE POT TINE TOATA VARA.se pot servi la orice ora si cu orice ocazie, musafiri, rude sau vecini, sunt aspectoase si delicioase.,;'[ INCEARCA SI VEI VEDEA !!POFTA MARE;,.'[P['!!!!