Rețeta de înghețată cu cacao am găsit-o într-o carte veche de bucate a bunicii mele din Basarabia. Era puțin mai complicată și am adaptat-o astfel încât să fie ușor de pregătit. Și pentru că e iarnă și știu un truc foarte ingenios pe care l-am învățat de la tatăl meu, am zis să fac rețeta. O să vi se pară ciudat să pregătiți iarna înghețată când e așa de frig dar vă asigur că la căldurică, în casă, e tocmai bună de savurat!
Într-un castronel se amestecă zahărul cu laptele rece, până se dizolvă. Urmează lingurițele de cacao și esența.
Dacă vi se pare prea multă cacao, puneți doar 4 lingurițe. Așa am procedat eu și tot a avut un gust intens de ciocolată.
Topim untul la microunde sau pe foc și îl lăsăm să se răcească.
Ne ocupăm de ouă. Separăm gălbenușurile de albușuri, cele din urmă le batem spumă cu un praf de sare.
La untul topit adăugăm compoziția de cacao, urmate de gălbenușuri și albușurile spumă. Amestecăm bine toată compoziția.
Eu am ales o oală mai mare în care am amestecat compoziția pentru că următorul pas este cel cu trucul
Așa, cum compoziția este gata, e timpul pentru truc. Alegeți un loc cu multă zăpadă și puneți oala acoperită cu un capac, pe zăpadă. Acum învârtiți oala foarte puternic și veți observa că în câteva minute compoziția se leagă.
Trebuie să aveți ceva răbdare și puțină forță ca să scurtați timpul de congelare :)).
Așa arată înghețata după "învarteală" :)). Am mai ținut-o în congelator încă vreo 2 ore și pe urmă a fost gata de servit.
Buun, chiar dacă afară sunt -15 grade, în casă la căldurică e numai bună.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.