Am făcut pâine în ou, dar și pâine în ou cu spanac! :) Iată:
Eu pâinea am pregătit-o festiv tăind cu forma de prăjitură! Pentru că am făcut două feluri, și doar cu ou și cu ou și spanac, am folosit, spre diferențiere, două forme. Acest pas este opțional!
Se sparg ouăle întregi, se presară sare și piper (în loc de sare se poate pune condiment Delikat) și se amestecă bine.
Într-o tigaie, se pune uleiul la încins, la foc mic, apoi se adaugă feliile de pâine, trecute pe ambele părți, prin ou. Se lasă la prăjit, pe ambele părți, la foc mic, până devin rumene.
Se scot cu o furculiță pe o farfurie cu șervețel pentru a se scurge excesul de ulei.
Eu am făcut și simple dar și cu spanac, de experiment, iată:
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.