Iubesc mancarea japoneza, pentru conceptul sau dietetic. Am facut de foarte multe ori clasicul sushi si am aflat recent ca produsele Tupperware pot fi un real ajutor pentru a usura munca de preparare. Pentru aceasta, alaturi de ingrediente am folosit Oreziera si formele de sushi de la Tupperware.
Pregatim orezul: punem o masura de orez si doua de apa in oreziera Tupperware. Inchidem capacul dublu si punem la microunde pentru 15 minute, 800 watt. Orezul e gata.
Intre timp feliem in fasii subtiri somonul si avocado.
Aceasta este ceea ce obtinem. Pregatim sosul pentru orez: intr-o cratita mica punem 2 linguri de suc de lamaie, 1 lingura de zahar si 1 lingurita de sare. Amestecam la foc mic pana zaharul si sarea se topesc.
Cand e gata orezul, il scoatem si adaugam sosul. Acesta pe langa faptul ca ii va da un gust special (dulce-sarat-acrisor), il va ajuta sa fie mai lipicios.
Ungem forma de sushi cu foarte putin ulei. Asta va ajuta orezul sa se iasa mai usor din forma.
Introducem in forma un start de orez, apoi fasiile de somon si avocado, deasupra adaugam orez din nou.
Apasam cu capacul pana vedem ca forma este bine inchisa si prin orificii iese putin orez. Este foarte important sa fie bine presat.
Foita de nori se pune pe masa si se ruleaza orezul. La capatul ei se pune putin ulei pentru a "lipi" foita.
Asa arata orezul rulat. Cand orezul este rece, se taie cu un cutit foarte bine ascutit bucatelele de sushi la o distanta de 3-4 cm (de obicei pe foita de nori este indicata distanta)
Am folosit si forma de nigiri. Iata rezultatul.
Se servesc cu sos preparat din sos de soia si wasabi. Se pot presara cu icre rosii pentru un aspect mai frumos. Oricum, sunt delicioase!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.