Iubesc mâncarea japoneză, pentru conceptul său dietetic. Am făcut de foarte multe ori clasicul sushi și am aflat recent că produsele Tupperware pot fi un real ajutor pentru a ușura munca de preparare. Pentru aceasta, alături de ingrediente am folosit Oreziera și formele de sushi de la Tupperware.
Pregătim orezul: punem o măsură de orez și două de apă în oreziera Tupperware. Închidem capacul dublu și punem la microunde pentru 15 minute, 800 watt. Orezul e gata.
Între timp feliem în fâșii subțiri somonul și avocado.
Aceasta este ceea ce obținem. Pregătim sosul pentru orez: într-o cratiță mică punem 2 linguri de suc de lămâie, 1 lingură de zahăr și 1 linguriță de sare. Amestecăm la foc mic până zahărul și sarea se topesc.
Când e gata orezul, îl scoatem și adăugăm sosul. Acesta pe lângă faptul că îi va da un gust special (dulce-sărat-acrișor), îl va ajuta să fie mai lipicios.
Ungem forma de sushi cu foarte puțin ulei. Asta va ajuta orezul să iasă mai ușor din formă.
Introducem în formă un strat de orez, apoi fâșiile de somon și avocado, deasupra adăugăm orez din nou.
Apăsăm cu capacul până vedem că forma este bine închisă și prin orificii iese puțin orez. Este foarte important să fie bine presat.
Foița de nori se pune pe masă și se rulează orezul. La capătul ei se pune puțin ulei pentru a "lipi" foița.
Așa arată orezul rulat. Când orezul este rece, se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit bucățelele de sushi la o distanță de 3-4 cm (de obicei pe foița de nori este indicată distanța).
Am folosit și forma de nigiri. Iată rezultatul.
Se servesc cu sos preparat din sos de soia și wasabi. Se pot presăra cu icre roșii pentru un aspect mai frumos. Oricum, sunt delicioase!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.