Sushi în stil Tupperware

rețeta postată de

Iubesc mâncarea japoneză, pentru conceptul său dietetic. Am făcut de foarte multe ori clasicul sushi și am aflat recent că produsele Tupperware pot fi un real ajutor pentru a ușura munca de preparare. Pentru aceasta, alături de ingrediente am folosit Oreziera și formele de sushi de la Tupperware.

Ingrediente
Orez
200 g
poate fi orez obișnuit.
Somon afumat
150 g
o cutie de somon feliat, pentru a fi mai simplu de folosit.
Avocado
1 buc
bine copt
Lămâie
1 buc
sucul de la o jumătate de lămâie
Zahăr
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Apă
400 ml
   
Wasabi
10 g
pentru servit, opțional
Sos de soia
30 ml
   
Alge presate - foițe de nori
1 buc
se găsește la set de 10 foi
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim orezul: punem o măsură de orez și două de apă în oreziera Tupperware. Închidem capacul dublu și punem la microunde pentru 15 minute, 800 watt. Orezul e gata.

Sushi în stil Tupperware - Pas 1
Pas 2

Între timp feliem în fâșii subțiri somonul și avocado.

Sushi în stil Tupperware - Pas 2
Pas 3

Aceasta este ceea ce obținem. Pregătim sosul pentru orez: într-o cratiță mică punem 2 linguri de suc de lămâie, 1 lingură de zahăr și 1 linguriță de sare. Amestecăm la foc mic până zahărul și sarea se topesc.

Sushi în stil Tupperware - Pas 3
Pas 4

Când e gata orezul, îl scoatem și adăugăm sosul. Acesta pe lângă faptul că îi va da un gust special (dulce-sărat-acrișor), îl va ajuta să fie mai lipicios.

Sushi în stil Tupperware - Pas 4
Pas 5

Ungem forma de sushi cu foarte puțin ulei. Asta va ajuta orezul să iasă mai ușor din formă.

Sushi în stil Tupperware - Pas 5
Pas 6

Introducem în formă un strat de orez, apoi fâșiile de somon și avocado, deasupra adăugăm orez din nou.

Sushi în stil Tupperware - Pas 6
Pas 7

Apăsăm cu capacul până vedem că forma este bine închisă și prin orificii iese puțin orez. Este foarte important să fie bine presat.

Sushi în stil Tupperware - Pas 7
Pas 8

Foița de nori se pune pe masă și se rulează orezul. La capătul ei se pune puțin ulei pentru a "lipi" foița.

Sushi în stil Tupperware - Pas 8
Pas 10

Așa arată orezul rulat. Când orezul este rece, se taie cu un cuțit foarte bine ascuțit bucățelele de sushi la o distanță de 3-4 cm (de obicei pe foița de nori este indicată distanța).

Sushi în stil Tupperware - Pas 10
Pas 11

Am folosit și forma de nigiri. Iată rezultatul.

Sushi în stil Tupperware - Pas 11
Pas 12

Se servesc cu sos preparat din sos de soia și wasabi. Se pot presăra cu icre roșii pentru un aspect mai frumos. Oricum, sunt delicioase!


Sushi în stil Tupperware - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 30 buc ()
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min