Cu toții iubim ciocolata. Dar știm că de cele mai multe ori caloriile nu ne avantajează. Așa că vă ofer această ciocolată absolut delicioasă!
Se topește untul de ciocolată (neapărat la baie de aburi) și se adaugă mierea și cacao. Pentru a nu face cocoloașe de la cacao, am pus într-un pahar 2 linguri de unt topit și am adăugat puțin câte puțin pudra de cacao. Apoi am imersat-o în compoziție. Pentru a nu se întări ciocolata, am ținut-o pe vasul cu apă fiartă în care am topit.
Pregătim untul de nuci: rășnițăm nucile (putem folosi și migdale sau alune de pădure) până vedem că mai întâi se face făină, apoi uleiul din nuci începe să dea aspect uleios compoziției, astfel încât ea devine ca o masă modelatoare. Adăugăm o jumătate de linguriță de apă și 1 linguriță de miere. Acesta este untul de nuci pe care îl vom folosi ca umplutură pentru ciocolate.
În forma Bon-Bon punem un strat de 1 cm (o jumătate de linguriță) și punem la congelator. După 10 minute scoatem forma și punem un strat subțire de unt de nuci, deasupra adăugăm din nou ciocolată. În unele forme nu am pus unt de nuci, ci alune întregi. Lăsăm la congelator. Pentru cel puțin jumătate de oră. Apoi se scot foarte ușor din formă pe o farfurie.
Așa arată când le servim. Se poate vedea stratul de nuci.
Am folosit și o formă de brioșe căreia i-am găsit și altă utilitate, obținând niște ciocolatele ceva mai mari. Este foarte bine să fie servite în cupe de hârtie, pentru că se topesc destul de ușor dacă le ținem prea mult între degete.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.