Se pot pregati o multime de deserturi simple, delicioase si in acelasi timp sanatoase cu iaurt. Eu fac frecvent cu iaurtul de casa.
De data asta am facut un desert putin mai elaborat si cu ceva mai multe calorii.
Pregatim ingredientele.
Eu am folosit fructe congelate pe care le lasasem la dezghetat.
Intr-un castron am batut smantana impreuna cu zaharul vanilat pana frisca s-a intarit.
Am adaugat iaurtul si am omogenizat. In functie de preferinte, puteti varia proportiile frisca/iaurt.
Am aranjat in pahare un strat de cereale cu fructe si bucati de nuca, un strat de fructe de padure, miere, frisca cu iaurt si am ornat cu fructe sau cu miez de nuca.
Restul de fructe le-am pasat cu mixerul vertical pana am obtinut o pasta.
Sosul de fructe l-am adaugat peste crema de frisca si iaurt ramasa, am adaugat 1-2 linguri de miere si am omogenizat.
O varianta mai simpla este de a amesteca sosul de fructe pasate direct cu iaurtul si cu mierea. Pentru iaurt grecesc, se lasa inainte iaurtul la scurs intr-o sita fina sau intr-un tifon. Ce ramane e un iaurt mult mai cremos.
Am pus intr-un pahar si am ornat cu fruze de menta.
Le-am acoperit cu o folie alimentara si le-am mai pus la rece in frigider pentru 1-2 ore (atat am rezistat).
Delicioase !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.