Salată de fasole cu ceapă verde

rețeta postată de

O salată pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Este o variantă foarte bună de a pregăti o mâncare din fasole, îndeosebi iarna. Dacă urmați toate recomandările de mai jos din procesul fierberii, este chiar ușor digerabilă, fără, să zicem așa, "efecte secundare". Le place foarte mult și copiilor, așa că v-o recomand cu încredere.

Ingrediente
Fasole albă
500 g
vă recomand fasole mică, fierbe mai repede și e mai gustoasă
Ceapă verde
1 buc
o legătură
Oțet de mere
3 linguri
după gust
Ulei
3 linguri
după gust
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Fasolea e bine să o pui în prealabil la înmuiat câteva ore. După aceea o fierbi, schimbând și aruncând primele 2 ape. De-abia în-a treia apă o fierbi până e moale (ai grijă să n-o răsfierbi), nu uiți să adaugi și sare în apă.

Salată de fasole cu ceapă verde - Pas 1
Pas 2

Scurgi apa, o lași să se răcească, apoi adaugi ceapa verde tăiată mărunt, sare, oțet, ulei, după gust.


Salată de fasole cu ceapă verde - Pas 2

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 70 min