Vă propun un borș (așa se numește în zona Moldovei acest fel de ciorbă) gustos, foarte potrivit pentru zilele geroase de iarnă. Sfecla îi dă o culoare roșie foarte frumoasă, iar varza acră îi sporește savoarea. Poftă bună!
Fierbi oasele bine, până când carnea e moale, în procesul fierberii nu uita să aduni spuma și să adaugi sare după gust.
Între timp, pregătești legumele, toci cepele, dai morcovii prin răzătoare. Călești ceapa și morcovul cu puțin ulei, dacă mai e nevoie, adaugi puțină apă.
Adaugi ceapa și morcovul călite în cratiță. Adaugi și cartofii tăiați cubulețe.
Separat călești sfecla dată prin răzătoare.
Când cartofii sunt aproape gata, adaugi sfecla
Lași să dea un clocot și imediat adaugi și varza murată, tocată mărunt. Acreala verzei ajută sfecla să nu-și schimbe culoarea și borșul să fie roșu
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.