E una dintre supelele/ciorbele mele preferate (care oricum sunt vreo 3-4 la număr ). Se poate face fie cu fidea, fie cu găluște (din griș). E ușor de preparat, sănătoasă și gustoasă. Trebuie să vă mărturisesc că poate fi numită prima mea supă reușită! Am mai avut vreo 2 tentative acum vreo 3-4 ani, dar s-au terminat cu un eșec! Mi-am propus să încep din nou să încerc să gătesc supe și ciorbe, căci sunt foarte bune și sănătoase!
Pregătim ingredientele.
Punem carnea la fiert într-o oală și adăugăm apă cât să acopere bine carnea (o treime să fie apa cu carne și 2 treimi apă peste carne )
Lăsăm carnea la fiert vreo 45 de minute, timp în care cu o paletă luăm spuma ce se formează deasupra.
Urmează să adăugăm legumele. Ceapa o lăsăm întreagă (va fi scoasă), morcovii și păstârnacul felii mai mari (sau fiecare cum preferă).
Punem legumele în oală, peste carne. Le lăsăm cam 30 de minute să se fiarbă (putem verifica din când în când).
Mai departe, după vreo 15 minute din cele 30, eu am scos toată carnea, am desfăcut-o de pe oase, am mărunțit-o și am băgat-o înapoi în supă. Dar puteți să o lăsați și așa, cu oase cu tot. Sau să o folosiți la altceva (de exemplu, să o faceți pane).
Am scos ceapa din supă. A dat destul gust.
După ce legumele sunt fierte, putem adăuga fideaua. Eu am pus un „bulgăre” pe care l-am fărâmițat înainte.
Lăsăm 2-3 minute să se fiarbă și fideaua. Punem pătrunjelul mărunțit și piperul și mai lăsăm 2 minute. Tot acum putem să punem și sare (dacă nu am pus o dată cu legumele sau cu carnea. Încă nu știu când e mai bine să fie pusă sarea în supe/ciorbe).
Așa arăta la final, după ce am stins focul.
Și aici o porție! Se mănâncă fără pâine, dar cu mare poftă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.