Ciorbă de cartofi

Ciorbă de cartofi

O ciorbiță cu cartofi și alte legume, fără carne! Știu că nu e foarte sănătos răntașul, dar mie nu îmi plac ciorbele albe, ci numai cele roșii/maro/negre. Prefer să mănânc din când în când o ciorbiță din asta decât să consum alte „prostii” de tip fast-food...

Ingrediente

Cartofi
4 buc
mai micuți
Morcovi
1 buc
Ceapa
1 buc
mică
Pastarnac
1 buc
Telina
1 buc
un sfert de țelină
Ardei capia rosu
1 buc
o jumătate (capia sau gras)
Faina alba
1 linguri
Boia dulce
1 lingurite
un vârf de linguriță
Ulei
2 linguri
Bulion / pasta de rosii
2 linguri

Pasi de urmat

1

Pregătim ingredientele.


2

Punem pe foc o oală cu apă. Nu știu câți litri, dar vor ieși vreo 3 porții.


3

Până fierbe apa, pregătim legumele. Tăiem ceapa și ardeiul mărunt-mărunt, țelina și păstârnacul cubulețe, morcovul rondele (sau semi-rondele).


4

Tăiem și cartofii cubulețe, dar îi vom păstra în apă până le vine rândul.


5

Când începe apa să fiarbă, adăugăm farfuria cu legume deja tăiate. Dăm focul încet și lăsăm vreo 30 de minute (morcovii trebuie să fie aproape fierți).


6

După cele 30 de minute, adăugăm și cartofii.

7

După alte 15-20 de minute, începem să facem răntașul astfel: într-o crăticioară punem uleiul, boiaua, făina și bulionul. Lăsăm să dea un clocot, amestecăm continuu, apoi punem 2 polonice de apă din oala cu ciorbă. Fierbem un minut, apoi îl punem peste ciorbă.


8

Mai lăsăm 3 minute să fiarbă cu răntașul, adăugăm și puțin pătrunjel și după 2 minute stingem focul.

9

E foarte bună cu smântână, cu ardei iute sau gras/capia ori cu ceapă cu sare și ulei. Eu o ador! Poftă bună!


Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 bucati (vreo 3 porții)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Colectii: Supe si ciorbe, Cartofi

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

raluca-ra
raluca (raluca-ra) 06 nov 2012, 08:44

in weekendu asta pt sambata sau duminica  vreau sa incerc reteta asta .. .  sunt  curioasa  cum  imi iese mie:) voi reveni cu  un post  dupa  si  o poza ,

Nina-Andreea
Nina-Andreea 17 mar 2013, 21:36

De data asta am adăugat și mazăre! Absolut delicioasă!!!

Poza mea pentru reteta:
alex91
alex91 26 ian 2015, 17:35

Buna! Nu se pune sare deloc?