Ciorbă de cartofi

rețeta postată de

O ciorbiță cu cartofi și alte legume, fără carne! Știu că nu e foarte sănătos răntașul, dar mie nu îmi plac ciorbele albe, ci numai cele roșii/maro/negre. Prefer să mănânc din când în când o ciorbiță din asta decât să consum alte „prostii” de tip fast-food...

Ingrediente
Cartofi
4 buc
mai micuți
Morcovi
1 buc
   
Ceapă
1 buc
mică
Păstârnac
1 buc
   
Țelină
1 buc
un sfert de țelină
Ardei capia roșu
1 buc
o jumătate (capia sau gras)
Făină albă
1 lingura
   
Boia dulce
1 lingurita
un vârf de linguriță
Ulei
2 linguri
   
Bulion / pastă de roșii
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Ciorbă de cartofi - Pas 1
Pas 2

Punem pe foc o oală cu apă. Nu știu câți litri, dar vor ieși vreo 3 porții.


Ciorbă de cartofi - Pas 2
Pas 3

Până fierbe apa, pregătim legumele. Tăiem ceapa și ardeiul mărunt-mărunt, țelina și păstârnacul cubulețe, morcovul rondele (sau semi-rondele).


Ciorbă de cartofi - Pas 3
Pas 4

Tăiem și cartofii cubulețe, dar îi vom păstra în apă până le vine rândul.


Ciorbă de cartofi - Pas 4
Pas 5

Când începe apa să fiarbă, adăugăm farfuria cu legume deja tăiate. Dăm focul încet și lăsăm vreo 30 de minute (morcovii trebuie să fie aproape fierți).


Ciorbă de cartofi - Pas 5
Pas 6

După cele 30 de minute, adăugăm și cartofii.

Ciorbă de cartofi - Pas 6
Pas 7

După alte 15-20 de minute, începem să facem răntașul astfel: într-o crăticioară punem uleiul, boiaua, făina și bulionul. Lăsăm să dea un clocot, amestecăm continuu, apoi punem 2 polonice de apă din oala cu ciorbă. Fierbem un minut, apoi îl punem peste ciorbă.


Ciorbă de cartofi - Pas 7
Pas 8

Mai lăsăm 3 minute să fiarbă cu răntașul, adăugăm și puțin pătrunjel și după 2 minute stingem focul.

Ciorbă de cartofi - Pas 8
Pas 9

E foarte bună cu smântână, cu ardei iute sau gras/capia ori cu ceapă cu sare și ulei. Eu o ador! Poftă bună!


Ciorbă de cartofi - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (vreo 3 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min