O ciorbiță cu cartofi și alte legume, fără carne! Știu că nu e foarte sănătos răntașul, dar mie nu îmi plac ciorbele albe, ci numai cele roșii/maro/negre. Prefer să mănânc din când în când o ciorbiță din asta decât să consum alte „prostii” de tip fast-food...
Pregătim ingredientele.
Punem pe foc o oală cu apă. Nu știu câți litri, dar vor ieși vreo 3 porții.
Până fierbe apa, pregătim legumele. Tăiem ceapa și ardeiul mărunt-mărunt, țelina și păstârnacul cubulețe, morcovul rondele (sau semi-rondele).
Tăiem și cartofii cubulețe, dar îi vom păstra în apă până le vine rândul.
Când începe apa să fiarbă, adăugăm farfuria cu legume deja tăiate. Dăm focul încet și lăsăm vreo 30 de minute (morcovii trebuie să fie aproape fierți).
După cele 30 de minute, adăugăm și cartofii.
După alte 15-20 de minute, începem să facem răntașul astfel: într-o crăticioară punem uleiul, boiaua, făina și bulionul. Lăsăm să dea un clocot, amestecăm continuu, apoi punem 2 polonice de apă din oala cu ciorbă. Fierbem un minut, apoi îl punem peste ciorbă.
Mai lăsăm 3 minute să fiarbă cu răntașul, adăugăm și puțin pătrunjel și după 2 minute stingem focul.
E foarte bună cu smântână, cu ardei iute sau gras/capia ori cu ceapă cu sare și ulei. Eu o ador! Poftă bună!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.