O salată extraordinar de gustoasă, chiar dacă este de post. Are multe vitamine, atât de necesare în sezonul rece. Rețeta am luat-o dintr-un număr vechi al revistei "Practic în bucătărie" și am adaptat-o după gustul meu. Se face foarte repede, până fierb cartofii, tăiați restul ingredientelor și la sfârșit doar le amestecați, astfel că într-o jumătate de oră o și serviți.
Sper să vă placă și vouă la fel de mult!
Fierbi cartofii în coajă. Alege cartofi mai puțin sfărâmicioși (ai mei s-au cam sfărâmat, din păcate). Aștepți să se răcească (poți să-i clătești cu apă rece, se vor curăța și mai ușor). Îi cureți de coajă și-i tai cubulețe nu foarte mărunt.
Dai morcovii cruzi prin răzătoare, de preferat din aia pentru morcov pai, și-i adaugi peste cartofi.
Tai măslinele, fără sâmburi, feliuțe și le adaugi, de asemenea, la salată.
Pui ceapa verde, tăiată mărunt
Tai gogoșarii marinați felii și-i adaugi în salată
Pui sare, piper, oțet, de preferat de mere, și ulei și amesteci cu mare grijă.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.