Niște prăjiturele foarte gustoase, care s-au evaporat sub motto-ul "acu sunt, acu nu mai sunt". Nu sunt deloc greu de făcut, chiar dacă poate părea, dar sunt foarte-foarte bune.
Dacă nu aveți lapte condensat, le puteți umple cu cremă de vanilie sau de ciocolată, eventual și cu vișine, cred că ar fi la fel de gustoase.
În făină (nu pui la început toată cantitatea, ci numai vreo 200 gr., mai adaugi când frămânți aluatul, dacă e nevoie), pui untul, la temperatura camerei, tăiat bucățele. Fărâmițezi cât mai bine ca să nu fie cocoloașe.
Adaugi oul bătut cu furculița, zahărul, bicarbonatul stins cu oțet. Amesteci. Formezi aluatul. Dacă e foarte moale, mai adaugi făină, cât să-ți iasă un aluat pe care să-l poți întinde.
Întinzi o foaie de aluat, nu e nimic dacă se mai rupe, îl poți "petici" chiar și în tăvițele de minitarte, nici nu se observă în produsul final. Tai cu formele de minitarte, întoarse invers.
Le așezi în forme, fără a le unge pe acestea cu ulei (se desprind foarte ușor). Deasupra pui bucățele de folie de aluminiu, pe care pui câteva bobe de fasole, pentru a nu se umfla la coacere
Le lași în cuptor, la temperatură medie, până se rumenesc ușor.
Între timp, prepar crema: laptele condensat fiert îl amesteci cu miez de nucă mărunțit. Eu am avut lapte condensat cumpărat gata fiert, dar, probabil că a fost fiert prea mult, era prea caramelizat. Altă dată l-am fiert eu și a fost mai gustos.
Umpleți coșulețele cu cremă și presărați deasupra nucă tocată.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.