O rețetă bună, destul de ușor de făcut, care mie îmi place și sper să vă placă și vouă. Este un orez mai altfel, gen mâncărică. Se poate consuma și așa ca atare, dar și ca garnitură la ... diverse.
Punem o oliță cu apă și puțină sare pe foc, iar atunci când fierbe punem cele 2 punguțe cu orez și le lăsăm timp de 15 minute să fiarbă. Între timp curățăm și spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, morcovul îl dăm pe răzătoarea mare, iar ardeiul gras îl tăiem cuburi.
Într-o tigaie încinsă punem uleiul, apoi ceapa și o călim puțin împreună cu 3 linguri de apă. Adăugăm morcovul, ardeiul gras și le călim împreună amestecând din când în când.
După cele 15 minute scoatem punguțele de orez și le lăsăm să se scurgă apa din ele.
Tăiem pungile, turnăm orezul în tigaie și îl amestecăm cu legumele.
Adăugăm roșiile cuburi, sarea, piperul și busuiocul, amestecăm și după 5-10 minute este gata.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.