O reteta buna, destul de usor de facut, care mie imi place si sper sa va placa si voua. Este un orez mai alt fel, gen mancarica. Se poate consuma si asa ca atare, dar si ca garnitura la ... diverse.
Punem o olicica cu apa si putina sare pe foc, iar atunci cand fierbe punem cele 2 pungute cu orez si le lasam timp de 15 minute sa fiarba. Intre timp curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, iar adeiul gras il taiem cuburi.
Intr-o tigaie incinsa punem uleiul, apoi ceapa si o calim putin impreuna cu 3 linguri de apa. Adaugam morcovul, ardeiul gras si le calim impreuna amestecand din cand in cand.
Dupa cele 15 minute scotem pungutele de orez si le lasam sa se scurga apa din ele.
Taiem pungile, turnam orezul in tigaie si il amestecam cu legumele.
Adaugam rosiile cuburi, sarea piperul si busuiocul, amestecam si dupa 5-10 minute este gata.
POFTA BUNA!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.