Orez cu roșii și busuioc

rețeta postată de

O rețetă bună, destul de ușor de făcut, care mie îmi place și sper să vă placă și vouă. Este un orez mai altfel, gen mâncărică. Se poate consuma și așa ca atare, dar și ca garnitură la ... diverse.

Ingrediente
Orez prefiert - bob lung
200 g
(2 punguțe)
Ceapă galbenă
1 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Conservă de roșii cuburi
1 buc
   
Busuioc uscat
1 lingurita
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Ulei
4 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Punem o oliță cu apă și puțină sare pe foc, iar atunci când fierbe punem cele 2 punguțe cu orez și le lăsăm timp de 15 minute să fiarbă.  Între timp curățăm și spălăm legumele. Ceapa o tocăm mărunt, morcovul îl dăm pe răzătoarea mare, iar ardeiul gras îl tăiem cuburi.

Orez cu roșii și busuioc - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie încinsă punem uleiul, apoi ceapa și o călim puțin împreună cu 3 linguri de apă. Adăugăm morcovul, ardeiul gras și le călim împreună amestecând din când în când.

Orez cu roșii și busuioc - Pas 2
Pas 3

După cele 15 minute scoatem punguțele de orez și le lăsăm să se scurgă apa din ele.

Orez cu roșii și busuioc - Pas 3
Pas 4

Tăiem pungile, turnăm orezul în tigaie și îl amestecăm cu legumele.

Orez cu roșii și busuioc - Pas 4
Pas 5

Adăugăm roșiile cuburi, sarea, piperul și busuiocul, amestecăm și  după 5-10 minute este gata.   

POFTĂ BUNĂ! 

Orez cu roșii și busuioc - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min