Când aveți poftă de aripioare picante de la fast food, le puteți înlocui cu unele asemănătoare făcute în casă.
Spălăm aripioarele și le tăiem acea parte necomestibilă. Le punem într-un vas și le amestecăm bine împreună cu 2-3 linguri de muștar și puțină sare și piper. Le lăsăm unse așa la rece vreo 1-2 ore.
Ne pregătim trei vase: unul cu făină, al doilea cu ouăle bătute și al treilea cu pesmetul amestecat cu fulgii de ovăz, sare și boiaua.
Punem o tigaie mai adâncă și cu mai mult ulei la încins. Luăm câte o aripioară și o dăm întâi prin făină, apoi prin ou și prin pesmet.
Le punem la prăjit în uleiul bine încins și le rumenim pe ambele părți.
Merg de minune servite cu usturoi, așa că în timp ce se prăjesc faceți și o smântână cu usturoi. POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.