Cand aveti pofta de aripioare picante de la fast food, le puteti inlocuii cu unele asemanatoare facute in casa.
Spalam aripioarele si le taiem aceea parte necomestibila. Le punem intr-un vas si le amestecam bine impreuna cu 2-3 linguri de mustar si putina sare si piper. Le lasam unse asa la rece vreo 1-2 ore.
Ne pregatim trei vase: unul cu faina, al doilea cu ouale batute si al treilea cu pesmetul amestecat cu fulgii de ovaz, sare si boiaua.
Punem o tigaie mai adanca si cu mai mult ulei la incins. Luam cate o aripioara si o dam intai prin faina, apoi prin ou si prin pesmet.
Le punem la prajit in uleiul bine incins si le rumenim pe ambele parti.
Merg de minune servite cu usturoi, asa ca in timp ce se prajesc faceti si o smantana cu usturoi. POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.