Aceasta reteta i-a atras atentia sotului prin aspect asa ca a trecut-o imediat pe lista de dorinte. Gustul e pe masura ! Se poate manca ca atare sau drept garnitura la friptura sau peste.
Singurele inconveniente ar fi ca e destul de migaloasa la aranjare si se termina repede.
Adunam ingredientele.
Intr-un robot punem painea uscata, patrunjelul si maghiranul. Eu nu am avut maghiran, dar m-am gandit sa imbunatatesc gustul cu niste galbiori uscati.
Daca aveti parmezan, il puteti pune si pe el tot aici.
Maruntim totul si vom obtine crocantul de paine. Mie mi-a iesit cam fin, cred ca merge mai bine putin mai grosier.
Taiem mozzarella felii subtiri
Spalam bine legumele, le uscam si le taiem si pe ele felii subtiri. Presaram peste putina sare.
Ungem o forma cu ulei si aranjam cate un rand din fiecare leguma si mozzarella, apoi reluam pana umplem tava.
Turnam desupra crocantul de paine, fulgii de drojdie si stropim usor cu ulei. Bagam in cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 40 min.
Pentru ca mi-au ramas legume taiate, le-am aranjat intr-o alta forma respectand aceleasi reguli.
Pentru variatie, la prima tava am mai ras niste cascaval deasupra.
Foarte apetisant !
Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.