Această rețetă i-a atras atenția soțului prin aspect așa că a trecut-o imediat pe lista de dorințe. Gustul e pe măsură! Se poate mânca ca atare sau drept garnitură la friptură sau pește.
Singurele inconveniente ar fi că e destul de migăloasă la aranjare și se termină repede.
Adunăm ingredientele.
Într-un robot punem pâinea uscată, pătrunjelul și maghiranul. Eu nu am avut maghiran, dar m-am gândit să îmbunătățesc gustul cu niște gălbiori uscați.
Dacă aveți parmezan, îl puteți pune și pe el tot aici.
Mărunțim totul și vom obține crocantul de pâine. Mie mi-a ieșit cam fin, cred că merge mai bine puțin mai grosier.
Tăiem mozzarella felii subțiri
Spălăm bine legumele, le uscăm și le tăiem și pe ele felii subțiri. Presărăm peste puțină sare.
Ungem o formă cu ulei și aranjăm câte un rând din fiecare legumă și mozzarella, apoi reluăm până umplem tava.
Turnăm deasupra crocantul de pâine, fulgii de drojdie și stropim ușor cu ulei. Băgăm în cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru 40 min.
Pentru că mi-au rămas legume tăiate, le-am aranjat într-o altă formă respectând aceleași reguli.
Pentru variație, la prima tavă am mai ras niște cașcaval deasupra.
Foarte apetisant!
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.