Este o supă gustoasă și foarte sănătoasă! Merită încercată, mai ales pe timp de iarnă, datorită surplusului de vitamine!
Se curăță ceapa, cartofii, usturoiul, buchețele de broccoli și se taie bucățele, nu foarte mari, deoarece se vor da prin blender.
Ceapa și cățeii de usturoi se călesc în ulei (sau untul topit) vreme de 2-3 minute.
Se adaugă apoi cartofii și buchețelele de broccoli și se amestecă cam un minut.
Se adaugă supa, până acoperă în întregime legumele și se lasă la fiert până sunt gata acestea.
Se lasă la răcorit, după aceea, cca 10 minute, și apoi se pun legumele în blender.
Se va obține o cremă groasă, iar peste aceasta se va adăuga lapte, ca să se subțieze (după preferință). Și apoi se dă în clocot încă o dată. Se poate pune și nucșoară (facultativ).
E posibil să mai fie nevoie de sare și piper (se gustă, deoarece laptele e dulce).
Se servește cu crutoane aromate.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.