Grisine crocante cu griș.

rețeta postată de

Această rețetă este pentru cei cărora le place "să ronțăie ceva". Având în casă două astfel de exemplare, respectiv copiii mei, am decis să le furnizez "ronțăială" de casă, lăsând să se prăfuiască pe rafturile magazinelor toate "prostioarele", pline de E-uri. Am găsit pe site-ul Laurei Adamache o rețetă de grisine și am trecut la treabă. Rezultatul ne-a încântat pe toți, dar, îndeosebi pe cei 2 "mici șoricei", care le-au ronțăit pe toate, și au ieșit destule, vreo 25-30, într-un timp record.

Sunt crocante, un pic sărate, condimentate în funcție de ce puneți pe ele, se fac cu efort minim și sunt și de post.

Ingrediente
Făină
200 g
   
Griș
50 g
   
Apă
100 ml
100-125 ml
Drojdie proaspătă
12 g
sau 6 gr. drojdie uscată
Ulei
2 linguri
   
Zahăr
2 g
1/2 linguriță
Sare
1 lingurita
   
Condimente la alegere
50 g
ce vreți: praf de usturoi, praf de ceapă deshidratată, boia, susan, mac
Pași de urmat
Pas 1

Amesteci făina și grișul. (Dacă folosiți drojdie uscată, o adăugați acum.)

 

Grisine crocante cu griș. - Pas 1
Pas 2

Faci o gropiță în centrul acestui amestec, unde torni apa călduță, nu fierbinte, în care ai dizolvat drojdia, amestecată cu sarea, zahărul și uleiul.

 Pui inițial 100 ml de apă și dacă mai e nevoie, mai adaugi 25 ml.

Grisine crocante cu griș. - Pas 2
Pas 3

Frămânți până obții un aluat elastic, pe care îl pui la dospit 1 oră într-un loc cald.

 

Grisine crocante cu griș. - Pas 3
Pas 4

După ce-și dublează volumul, rupi mici bucățele din aluat și le rulezi până obții grisine lungi și subțiri. Ungi fiecare grisina cu o pensulă înmuiată în apă călduță, apoi le pudrezi cu ce-ți place. Eu am folosit praf de usturoi, susan și boia dulce.


Grisine crocante cu griș. - Pas 4
Pas 5

Le coci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 15, maxim 20 min. Dacă sunt tari, le scoți, se vor mai întări când se vor răci. Trebuie să fie de-abia rumene pe spate.

 

Grisine crocante cu griș. - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 buc (în funcție de cât de mari le faceți)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min