Grisine crocante cu gris.

reteta postata de

Aceasta reteta este pentru cei carora le place "sa rontaie ceva". Avand in casa doua astfel de exemplare, respectiv copiii mei, am decis sa le furnizez "rontaiala" de casa, lasand sa se prafuiasca pe rafturile magazinelor toate"prostioarele", pline de E-uri. Am gasit pe site-ul Laurei Adamache o reteta de grisine si am trecut la treaba. Rezultatul ne-a incantat pe toti, dar, indeosebi pe cei 2 "mici soricei", care le-au rontait pe toate, si au iesit destule, vreo 25-30, intr-un timp record.

Sunt crocante, un pic sarate, condimentate in functie de ce puneti pe ele, se fac cu efort minim si sunt si de post.

Ingrediente
Faina
200 g
Gris
50 g
Apa
100 ml
100-125 ml
Drojdie proaspata
12 g
sau 6 gr. drojdie uscata
Ulei
2 linguri
Zahar
2 g
1/2 lingurita
Sare
1 lingurita
Condimente la alegere
50 g
ce vreti: praf de usturoi, praf de ceapa deshidratata,boia, susan, mac
Pasi de urmat
Pas 1

Amesteci faina si grisul.( Daca folositi drojdie uscata, o adaugati acum.)

 

Grisine crocante cu gris. - Pas 1
Pas 2

Faci o gropita in centrul acestui amestec, unde torni apa calduta,nu fierbinte, in care ai dizolvat drojdia, amestecata cu sarea ,zaharul si uleiul.

 Pui initial 100 ml de apa si daca mai e nevoie, mai adaugi 25 ml.

Grisine crocante cu gris. - Pas 2
Pas 3

Framanti pana obtii un aluat  elastic, pe care il pui la dospit 1 ora intr-un loc cald.

 

Grisine crocante cu gris. - Pas 3
Pas 4

Dupa ce-si dubleaza volumul, rupi mici bucatele din aluat si le rulezi pana obtii grisine lungi si subtiri. Ungi fiecare grisina cu o pensula inmuiata in apa calduta, apoi le pudrezi cu ce-ti place. Eu am folosit praf de usturoi, susan si boia dulce.


Grisine crocante cu gris. - Pas 4
Pas 5

Le coci in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15,maxim 20 min. Daca sunt tari, le scoti, se vor mai intari cand se vor raci.Trebuie sa fie de-abia rumene pe spate.

 

Grisine crocante cu gris. - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 25 buc (in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min