Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi

reteta postata de

O rețetă delicioasă de cartofi cu carne la cuptor! Se pot adăuga și ciuperci, pentru cei care le preferă. Eu am adăugat un morcov, din același motiv.

Ingrediente
Pulpe de pui cu os
500 g
4-5 pulpe (eu am pus 1 pulpă și o jumătate de piept)
Cartofi
4 buc
potriviți
Smantana
100 g
Unt
50 g
Ciuperci
100 g
de tip champignons - opțional
Morcovi
1 buc
opțional
Sare, piper, boia
1 lingurita
după gust
Pasi de urmat
Pas 1

Pregătim ingredientele.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 1
Pas 2

Ungem bine cu unt un vas/o tavă în care vom băga la cuptor cartofii cu carnea.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 2
Pas 3

Dăm pe răzătoare sau feliem subțire cartofii.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 3
Pas 4

Punem cartofii în vasul uns cu unt, apoi adăugăm sare și condimente.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 4
Pas 5

Urmează ciupercile, tăiate felii subțiri, așezate peste stratul de cartofi. Eu am optat pentru un morcov în locul ciupercilor (care nu îmi plac).


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 5
Pas 6

Se unge cu smântână „patul” de cartofi și ciuperci/morcovi.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 6
Pas 7

Pulpele/pieptul se dau cu sare și condimente, apoi se așează peste stratul de smântână.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 7
Pas 8

Restul de unt se pune feliuțe peste carne.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 8
Pas 9

Se bagă la cuptor la foc mic pentru o oră jumătate - două.


Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 9
Pas 10

Se servește cald alături de murături sau salată de legume. Poftă bună!

 

Pulpe/piept de pui pe „pat” de cartofi - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 buc (2-3 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 130 min