O rețetă delicioasă de cartofi cu carne la cuptor! Se pot adăuga și ciuperci, pentru cei care le preferă. Eu am adăugat un morcov, din același motiv.
Pregătim ingredientele.
Ungem bine cu unt un vas/o tavă în care vom băga la cuptor cartofii cu carnea.
Dăm pe răzătoare sau feliem subțire cartofii.
Punem cartofii în vasul uns cu unt, apoi adăugăm sare și condimente.
Urmează ciupercile, tăiate felii subțiri, așezate peste stratul de cartofi. Eu am optat pentru un morcov în locul ciupercilor (care nu îmi plac).
Se unge cu smântână „patul” de cartofi și ciuperci/morcovi.
Pulpele/pieptul se dau cu sare și condimente, apoi se așează peste stratul de smântână.
Restul de unt se pune feliuțe peste carne.
Se bagă la cuptor la foc mic pentru o oră jumătate - două.
Se servește cald alături de murături sau salată de legume. Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.