O rețetă delicioasă de cartofi cu carne la cuptor! Se pot adăuga și ciuperci, pentru cei care le preferă. Eu am adăugat un morcov, din același motiv.
Pregătim ingredientele.
Ungem bine cu unt un vas/o tavă în care vom băga la cuptor cartofii cu carnea.
Dăm pe răzătoare sau feliem subțire cartofii.
Punem cartofii în vasul uns cu unt, apoi adăugăm sare și condimente.
Urmează ciupercile, tăiate felii subțiri, așezate peste stratul de cartofi. Eu am optat pentru un morcov în locul ciupercilor (care nu îmi plac).
Se unge cu smântână „patul” de cartofi și ciuperci/morcovi.
Pulpele/pieptul se dau cu sare și condimente, apoi se așează peste stratul de smântână.
Restul de unt se pune feliuțe peste carne.
Se bagă la cuptor la foc mic pentru o oră jumătate - două.
Se servește cald alături de murături sau salată de legume. Poftă bună!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.