Una dintre mâncărurile pe care ni le făcea mama când eram copii, dar pe care încă o ador și astăzi! Fideaua se poate înlocui cu tăieței de casă sau cu paste făinoase (spirale, melci, etc. - fierte înainte în apă, apoi introduse în lapte). E perfectă pentru un mic dejun hrănitor sau pentru o cină ce ne va da un somn de bebeluș.
Iată ingredientele.
Punem laptele la fiert. Când începe să fiarbă, punem fideaua în el. Eu am rupt bulgarele de fidea în 2-3 bucăți. Adăugăm sarea.
Lăsăm 2-3 minute să reînceapă să fiarbă laptele, apoi încă 2-3 minute până se fierbe și fideaua. Adăugăm și zahărul. Eu am pus 2 linguri pentru că îmi place mai dulce. Sfatul mamei a fost de 1 lingură. Amestecăm cu o lingură/un polonic.
Punem în farfurii de ciorbă sau în boluri/castronele să se răcorească puțin. Apoi servim cu plăcere și poftă! Deasupra se va face o spumă delicioasă!
Și un zâmbet din cacao pentru dvs.!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.