Nu știu exact cum se numesc, dar noi le spunem „cartofi cu boia”, deși mai potrivit ar fi „cartofi cu ardei”. Cert e că sunt delicioși! Merg perfect lângă o friptură, o salată de legume/murături, dar eu îi mănânc și așa, fără nimic lângă. Chiar dacă se mărunțesc prea mult cartofii sau nu rămân chiar întregi feliuțele, gustul nu-l poate modifica nimeni și nimic!
Fierbem cartofii în coajă. Îi lăsăm să se răcească bine, apoi îi curățăm.
Tăiem cartofii rondele subțiri. Puteți tăia fiecare cartof în 4, apoi feliați subțire.
Tăiem ardeiul mărunt. Eu am avut doar o jumătate de ardei, din păcate.
Punem uleiul într-o crăticioară/tigaie și adăugăm ardeiul și boiaua. Călim 3-4 minute.
Când s-a înmuiat ardeiul, adăugăm cartofii. Amestecăm încet să nu se rupă, cu o lingură de lemn, de jos în sus. Punem acum sarea și piperul. Mai amestecăm, dar încet. Focul e mic.
Punem și pătrunjelul, tăiat mărunt.
Amestecăm și mai lăsăm un minut. Stingem focul.
Poftă bună! Îi puteți servi așa, dar și cu o friptură ori o salată de legume/murături.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.