Ador această plăcintă de câțiva ani buni, de când am mâncat prima dată în Grecia și de atunci îmi mai fac și eu pofta câteodată cu o plăcintă ... în genul ăla.
Scoatem din timp de la congelator foile de plăcintă și spanacul, pentru a se dezgheța. Brânza o punem într-un castron și o fărâmițăm cu furculița sau o dăm pe răzătoarea mare, dacă merge rasă.
Peste brânza mărunțită adăugăm spanacul bine scurs, ouăle, sarea, piperul și condimentele (plantele) uscate. Amestecăm bine toate aceste ingrediente.
Ungem tava cu ulei, punem o foaie de plăcintă, iar ungem, mai punem încă una și iar ungem.
Bine ar fi ca pachetul de foi să conțină 16 bucăți. Pe masa de lucru punem o folie de plastic sau o planșetă pe care așezăm o foaie, o ungem și mai punem una deasupra. Acum punem vreo trei linguri de compoziție și o întindem, dar doar pe jumătate de foaie (ca în poză).
Acum venim cu cealaltă jumătate și acoperim compoziția.
Ungem cu ulei.
Rulăm și obținem un șul pe care îl așezăm cu grijă în tavă, la margine, astfel încât să ne încapă 6 astfel de șuluri.
La fel ca și pe primul șul le facem pe toate 6 și le așezăm frumos în tavă.
Acum le ungem cu ulei și le acoperim cu ultimele 2 foi rămase și iar ungem bine tot. Cu o furculiță înțepăm din loc în loc. Băgăm tava în cuptorul încins în prealabil, pentru 40 minute.
Când s-a rumenit cât ne place o scoatem de la cuptor. După ce s-a mai răcit putem să tăiem și să mâncăm cu un pahar de lapte bătut sau sana alături.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.