Ador aceasta placinta de cativa ani buni, de cand am mancat prima data in Grecia si de atunci imi mai fac si eu pofta cateodata cu o placinta ... in genul ala.
Scoatem din timp de la congelator foile de placinta si spanacul, pentru a se dezgheta. Branza o punem intr-un castron si o faramitam cu furculita sau o dam pe razatoarea mare, daca merge rasa.
Peste branza maruntita adaugam spanacul bine scurs, ouale, sarea, piperul si condimentele (plantele) uscate. Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Ungem tava cu ulei, punem o foaie de placinta, iar ungem, mai punem inca una si iar ugem.
Bine ar fi ca pachetul de foi sa contina 16 bucati. Pe masa de lucru punem o folie de plastic sau o planseta pe care asezam o foaie, o ungem si mai punem una deasupra. Acum punem vreo trei linguri de compozitie si o intindem , dar doar pe jumatate de foaie (ca in poza).
Acum venim cu cealalta jumatate si acoperim compozitia.
Ungem cu ulei.
Rulam si obtinem un sul pe care il asezam cu grija in tava, la margine, astfel incat sa ne incapa 6 astfel de suluri.
La fel ca si pe primul sul le facem pe toate 6 si le asezam frumos in tava.
Acum le ugem cu ulei si le acoperim cu ultimele 2 foi ramase si iar ugem bine tot. Cu o furculita intepam din loc in loc. Bagam tava in cuptorul incins in prealabil, pentru 40 minute.
Cand s-a rumenit cat ne place o scoatem de la cuptor. Dupa ce s-a mai racit putem sa taiem si sa mancam cu un pahar de lapte batut sau sana alaturi.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.