Ma apucase nostalgia dupa biscuitii de ovaz din copilaria mea.Am cautat prin internet o reteta de biscuiti de ovaz si am gasit multe retete, dar din toate, aceasta mi s-a parut cea mai buna si chiar mi-a iesit din prima, doar am pus un pic mai mult lapte fata de reteta originala. Daca ii tii cat trebuie la cuptor, sa fie rumeni-aurii spre maroniu, dar totusi sa nu-i arzi, obtii o bunatate de biscuiti crocanti.Fulgii de ovaz nu se simt aproape deloc.
Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul
Adaugi oul, vanilia,laptele si amesteci totul cu lingura
Separat amesteci faina,praful de copt si sarea. Adaugi in compozitie.Adaugi fulgii de ovaz,stafide, scortisoara si amesteci. Aluatul trebuie sa fie moale,dar sa nu curga. Daca e tare, biscuitii vor iesi tari.Pui gramajoare cu lingura in tava tapetate cu hartie de copt
Ii coci pana devin aurii.Cu cat ii lasi mai mult, dar fii atenta sa nu-i arzi totusi, vor fi mai crocanti.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.