Mă apucase nostalgia după biscuiții de ovăz din copilăria mea. Am căutat prin internet o rețetă de biscuiți de ovăz și am găsit multe rețete, dar din toate, aceasta mi s-a părut cea mai bună și chiar mi-a ieșit din prima, doar am pus un pic mai mult lapte față de rețeta originală. Dacă îi ții cât trebuie la cuptor, să fie rumeni-aurii spre maroniu, dar totuși să nu-i arzi, obții o bunătate de biscuiți crocanți. Fulgi de ovăz nu se simt aproape deloc.
Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul
Adaugi oul, vanilia, laptele și amesteci totul cu lingura
Separat amesteci făina, praful de copt și sarea. Adaugi în compoziție. Adaugi fulgii de ovăz, stafide, scorțișoara și amesteci. Aluatul trebuie să fie moale, dar să nu curgă. Dacă e tare, biscuiții vor ieși tari. Pui grămăjoare cu lingura în tava tapetată cu hârtie de copt
Îi coci până devin aurii. Cu cât îi lași mai mult, dar fii atentă să nu-i arzi totuși, vor fi mai crocanți.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.