Legume cu tăiței de orez

rețeta postată de

O rețetă simplă, dar și sănătoasă cu multe legume bune, dar și cu tăițeii de orez care mie una îmi plac foarte mult. Sper să vă placă și vouă.

Ingrediente
Praz
1 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Țelină
1 buc
   
Ardei gras roșu
1 buc
   
Ardei gras verde
1 buc
   
Castravete verde
1 buc
   
Dovlecei
2 buc
   
Tăiței de orez
200 g
   
Ulei
100 ml
   
Sos chili (dulce)
1 lingura
   
Sos de soia
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Curățăm, spălăm și tăiem legumele. Le puteți tăia după bunul plac, eu le-am tăiat fâșiuțe, doar prazul rondele, după cum se vede în poză.

Legume cu tăiței de orez - Pas 1
Pas 2

Punem tigaia cu ulei pe foc și adăugăm primul castron, adică prazul, morcovii și țelina. Le călim ușor amestecând din când în când, la foc potrivit.

Legume cu tăiței de orez - Pas 2
Pas 3

După 5 minute adăugăm cel de-al doilea castron și anume cel cu ardeii și castraveții. Amestecăm.

Legume cu tăiței de orez - Pas 3
Pas 4

Adăugăm și dovleceii.

Legume cu tăiței de orez - Pas 4
Pas 5

Între timp fierbem apa cu un praf de sare, într-o olicică și introducem pastele de orez pentru 2 minute. Le scoatem apoi, le scurgem de apă și le adăugăm peste legume.

Legume cu tăiței de orez - Pas 5
Pas 6

Punem și cele două sosuri, amestecăm bine totul și potrivim de sare.

POFTĂ BUNĂ!

Legume cu tăiței de orez - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min