Știu că este o rețetă care necesită ceva timp, dar per total merită efortul. Pe toți ne mai apucă pofta de fast food și decât să mâncăm pe acolo cine știe ce, mai bine ne sacrificăm ceva timp și ne facem noi ceva în care avem încredere și știm tot ce-am pus.
Spălăm carnea de vită (eu am folosit antricot fără os) și o tăiem bucăți. Curățăm ceapa și căţeii de usturoi.
Dăm carnea și ceapa la mașina de tocat, prin sita cu găuri mai mici dacă aveți, iar dacă nu o dați de două ori.
Într-un vas zdrobim căţeii de usturoi plus puțină sare și turnăm o ceașcă de apă fierbinte peste ei.
După 5 minute strecurăm usturoiul și zeama o adăugăm peste carne. Punem untul și toate condimentele și amestecăm (chiar frământăm) bine, bine totul.
Acoperim vasul și îl dăm la frigider timp de 2 ore.
După acest timp, carnea este tocmai bună pentru a forma hamburgerii.
Vă dau o idee dacă considerați că v-au ieșit mulți, îi puteți împacheta unul câte unul în folie de plastic și îi congelați. Astfel munciți o singură dată, faceți o cantitate mai mare, după care doar îi scoateți și frigeți.
Hamburgerii formați îi frigem pe grătarul sau plita încinsă și îi servim după cum dorim.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.