Stiu ca este o reteta care necesita ceva timp, dar per total merita efortul. Pe toti ne mai apuca pofta de fast food si decat sa mancam pe acolo cine stie ce, mai bine ne sacrificam ceva timp si ne facem noi ceva in care avem incredere si stim tot ce-am pus.
Spalam carnea de vita (eu am folosit antricot fara os) si o taiem bucati. Curatam ceapa si cateii de usturoi.
Dam carnea si ceapa la masina de tocat, prin sita cu gauri mai mici daca aveti, iar daca nu o dati de doua ori.
Intr-un vas zdrobim cateii de usturoi plus putina sare si turnam o ceasca de apa fierbinte peste ei.
Dupa 5 minute strecuram usturoiul si zeama o adaugam peste carne. Punem untul si toate condimentele si amestecam (chiar framantam) bine, bine totul.
Acoperim vasul si il dam la frigider timp de 2 ore.
Dupa acest timp, carnea este tocmai buna pentru a forma hamburgerii.
Va dau o idee daca considerati ca v-au iesit multi, ii puteti impacheta unul cate unul in folie de plastic si ii congelati. Astfel munciti o singura data, faceti o cantitate mai mare, dupa care doar ii scoateti si frigeti.
Hamburgerii formati ii frigem pe gratarul sau plita incinsa si ii servim dupa cum dorim.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.