Din seria mea de tentative culinare cu specific oriental, face parte si aceasta placinta. M-a atras cum arata in poza si am zis ca musai sa o incerc. Am facut-o de ceva vrema, dar nu am avut timp sa pun reteta, bine ca am pastrat si notitele, nu numai pozele.
A iesit intr-adevar crocanta, dar am simtit nevoia sa fie ceva mai dulce asa ca atunci cand am mancat-o am mai pus putina miere peste ea.
Eu am facut-o in tava de cuptor normala si din cantitatile date nu am putut sa pun decat un singur strat de umplutura, data viitoare o sa o fac intr-o tava mai mica.
Pregatim ingredientele. Eu am avut fistic crud, dar cred ca merge chiar mai bine prajit, dar nesarat.
Fisticul il tocam marunt si il amestecam bine cu mierea si apa amestecand cu o lingura de lemn.
Ungem o tava cu unt.
Se aseaza in tava 2 foi si se ung cu unt. Peste ele se intinde un strat subtire de umplutura.
Se repeta pana se termina ingredientele.
Foile de deasupra se ung cu unt si se da tava la cuptor pentru 20 min la 190 grade.
Este gata cand foaia de deasupra este aurie si crocanta.
Cand se raceste o taiem patratele. Se poate servi cu ceai aromat.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.