Din seria mea de tentative culinare cu specific oriental, face parte și această plăcintă. M-a atras cum arată în poză și am zis că musai să o încerc. Am făcut-o de ceva vreme, dar nu am avut timp să pun rețeta, bine că am păstrat și notițele, nu numai pozele.
A ieșit într-adevăr crocantă, dar am simțit nevoia să fie ceva mai dulce așa că atunci când am mâncat-o am mai pus puțină miere peste ea.
Eu am făcut-o în tavă de cuptor normală și din cantitățile date nu am putut să pun decât un singur strat de umplutură, data viitoare o să o fac într-o tavă mai mică.
Pregătim ingredientele. Eu am avut fistic crud, dar cred că merge chiar mai bine prăjit, dar nesărat.
Fisticul îl tocăm mărunt și îl amestecăm bine cu mierea și apa amestecând cu o lingură de lemn.
Ungem o tavă cu unt.
Se așează în tavă 2 foi și se ung cu unt. Peste ele se întinde un strat subțire de umplutură.
Se repetă până se termină ingredientele.
Foile de deasupra se ung cu unt și se dă tava la cuptor pentru 20 min la 190 grade.
Este gata când foaia de deasupra este aurie și crocantă.
Când se răcește o tăiem pătrățele. Se poate servi cu ceai aromat.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.