Pui a la Cristina

A
Pui a la Cristina

Am o colegă care face parte din categoria femeilor ce gătesc de plăcere care de multe ori se străduiește să mă învețe din rețetele ei de succes. Asta e una din ele. Am făcut-o de ziua mea cu un pui întreg și musafirii nu s-au oprit până nu a dispărut tot din tavă.

Ultima dată am "aplicat-o" pe un cocoș de țară. Pulpele le făcusem înainte la tavă și au ajuns ... la câini. Au avut un gust ciudat, sau poate că nu suntem noi obișnuiți cu orătăniile "eco". Multă vreme am evitat să mă ating de restul de cocoș care a așteptat cuminte în congelator până mi-am adus aminte de rețeta asta. Abia am mai prins o aripioară cu o urmă de mămăligă să fac poză

Ingrediente

Pui
1 buc
   
Mandarine
3 buc
   
Usturoi
3 buc
căpățâni
Foaie de dafin
2 buc
   
Smantana
200 ml
   
Vin alb dulce
1 pahar
   
Ciuperci
500 g
   
Unt
1 lingurita
   
Boia de ardei rosu dulce
1 lingurita
   
Sare
1 lingura
   
Apa
1 pahar
   

Pasi de urmat

Pas 1

Adunăm ingredientele.

Eu deja începusem să pregătesc puiul când mi-a venit ideea să fac poze.

Pui a la Cristina - Pas 1
Pas 2

Se freacă puiul cu sare, după care se spală cu apă. Într-o oală/cratiță mare se pune puiul și se acoperă cu apă. Se adaugă sare, 1 foaie de dafin, 2 căpățâni de usturoi pisate, 1 linguriță de boia dulce. Se lasă puiul să fiarbă până intră furculița ușor în el. Se scoate din oală și se pune la scurs.

Zeama am folosit-o apoi la un pilaf după rețeta Lenei (a la tata) și a fost primul meu pilaf reușit.

Pui a la Cristina - Pas 2
Pas 3

Pisăm o căpățână de usturoi

Pui a la Cristina - Pas 3
Pas 4

Stoarcem mandarinele

Pui a la Cristina - Pas 4
Pas 5

Facem un mujdei din usturoi și o parte din smântână

Pui a la Cristina - Pas 5
Pas 6

Ungem puiul cu mujdeiul și îl punem într-o tavă.

Pui a la Cristina - Pas 6
Pas 7

Facem un sos din: 1 lingură de smântână, zeama de la mandarine, vinul, untul, 1 praf de sare, apă.

Pui a la Cristina - Pas 7
Pas 8

Turnăm peste tot sosul și băgăm la cuptor la foc mediu.

Pui a la Cristina - Pas 8
Pas 9

Din când în când (cam la 10 min) eu am uns bucățile de pui cu sos și le-am rotit.

Pui a la Cristina - Pas 9
Pas 10

Când s-a rumenit e gata.

Carnea a fost foarte fragedă, se desprindea de pe oase și avea un gust deosebit. Sosul a fost și el excelent. 

A mers de minune cu mămăliguță, ce a mai rămas din mujdei și vinul alb, că doar era păcat de sticla deschisă.

Pui a la Cristina - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 7 buc (în funcție de mărimea puiului)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 105 min
Data publicarii:
Colectii: Mancaruri cu CARNE, Pui

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !