Pentru că consum multe legume și câteodată mă satur și nu mai știu cum să le mai fac, mai inventez așa un alt mod de preparare și chiar au ieșit foarte bune, au avut succes.
Desfacem broccoli buchețele. Curățăm legumele, le spălăm bine și le tăiem în bucăți mai mari. Ungem o tavă adâncă cu ulei, punem legumele, pe deasupra turnăm zeama stoarsă de la o lămâie, uleiul și sarea.
Acoperim tava cu folie de staniol și o introducem în cuptorul încins în prealabil.
După 15 minute înlăturăm staniolul și mai lăsăm tava în cuptor încă 5-10 minute. Legumele nu trebuie să se înmoaie, ci să rămână un pic crocante.
Le scoatem și le servim ca atare sau ca și garnitură.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.