Când eram copil, zilele de duminică erau deosebite deoarece doar atunci ne reuneam toată familia și mâncam împreună. Dimineața tata pregătea singura rețetă pe care o știa: mămăliguță cu brânză, ou și unt. Anul acesta se împlinesc 20 de ani de când nu mai este tata, dar eu încă păstrez tradiția acestei rețete de duminică dimineața.
Cum sâmbăta am făcut o fugă la niște rude de la țară și am venit cu produse proaspete și sănătoase, este momentul perfect pentru un deliciu rustic.
Adunăm ingredientele.
Eu am avut o telemea proaspătă de vacă, iar mălaiul era tot de la țară, măcinat la moară.
Într-un tuci punem apa la fiert, iar în alt vas punem ouăle la fiert.
Când fierbe apa din tuci, punem sarea, apoi începem să turnăm mălaiul în ploaie, amestecând ca să nu facă cocoloașe. Tata amesteca cu un făcăleț, dar eu am descoperit că îmi iese mai bine dacă fac această operațiune cu un tel.
Eu obișnuiesc să las mămăliga să fiarbă la foc mic cam 20 min.
Cât fierbe mămăliga pregătesc farfuriile. În fiecare pun brânză mărunțită, unt și ou. Cantitățile sunt în funcție de preferința fiecăruia.
Când a fiert mămăliga, pun peste ingredientele din farfurie.
Un deliciuuu
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.