Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir

rețeta postată de

Am făcut de multe ori supă-cremă de morcovi, dar o variantă simplă, cu puține ingrediente. De data asta am încercat ceva mai complex și ... picant, chiar prea picant pentru gustul meu. Am dres-o însă cu niște iaurt care a tăiat din iuțeală.

Ingrediente
Morcovi
6 buc
   
Ceapă
2 buc
   
Țelină
1 buc
1 mână
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Foaie de dafin
2 buc
   
Cuișoare
2 buc
   
Ghimbir ras
1 lingurita
chiar mai puțin dacă nu vă place picant
Chili
1 buc
numai dacă vă place picant
Nucșoară
1 lingurita
1/2
Sare și piper
1 lingurita
după gust
Zeamă de lămâie
1 lingurita
   
Pătrunjel verde
1 buc
legătură
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 pahar
   
Unt
1 lingurita
   
Apă
2 l
sau supă
Pași de urmat
Pas 1

Adunăm ingredientele

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 1
Pas 2

Tocăm ceapa peștișori. Eu am făcut-o cu Turbo Chef

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 2
Pas 3

În vasul în care vom face supa, punem uleiul de măsline, untul, foile de dafin și ceapa și le călim acoperite la foc mic 15 min.

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 3
Pas 4

Cât se călește ceapa pregătim legumele. Morcovii îi curățăm și îi tăiem rondele, iar țelina cubulețe.

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 4
Pas 5

Când s-a călit ceapa, punem legumele, 2 l apă și lăsăm la fiert 10 min.

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 5
Pas 6

Adăugăm usturoiul, cuișoarele, nucșoara rasă, ghimbirul ras și chili zdrobit. În funcție de cât de picant vă place, e bine să ajustați cantitățile de ghimbir și chili.

Se lasă să mai fiarbă cam 15 min până când morcovul poate fi pasat.

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 6
Pas 7

Luăm supa de pe foc, scoatem frunzele de dafin și pasăm totul.

Se adaugă 1 ceașcă de smântână, se drege de sare și piper proaspăt râșnit.

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 7
Pas 8

La final se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pătrunjelul (coriandrul) verde, și se ornează cu smântână dulce.

Supă cremă de morcovi, cu chili, smântână, pătrunjel și ghimbir - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 6 buc (porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 45 min