Am facut de multe ori supa-crema de morcovi, dar o varianta simpla, cu putine ingrediente. De data asta am incercat ceva mai complex si ... picant, chiar prea picant pentru gustul meu. Am dres-o insa cu niste iaurt care a taiat din iuteala.
Adunam ingredientele
Tocam ceapa pestisori. Eu am facut-o cu Turbo Chef
In vasul in care vom face supa, punem uleiul de masline, untul, foile de dafin si ceapa si le calim acoperite la foc mic 15 min.
Cat se caleste ceapa pregatim legumele. Morcovii in curatam si ii taiem rondele, iar telina cubulete.
Cand s-a calit ceapa, punem legumele, 2 l apa si lasam la fiert 10 min.
Adaugam usturoiul, cuisoarele, nucsoara rasa, ghimbirul ras si chili zdrobit. In functie de cat de picant va place, e bine sa ajustati cantitatile de ghimbir si chili.
Se lasa sa mai fiarba cam 15 min pana cand morcovul poate fi pasat.
Luam supa de pe foc, scoatem frunzele de dafin si pasam totul.
Se adauga 1 ceasca de smantana, se drege de sare si piper proaspat rasnit.
La final se adauga cateva picaturi de zeama de maaie, patrunjelul (coriandrul) verde, si se anjeaza cu smantana dulce.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.