Am făcut de multe ori supă-cremă de morcovi, dar o variantă simplă, cu puține ingrediente. De data asta am încercat ceva mai complex și ... picant, chiar prea picant pentru gustul meu. Am dres-o însă cu niște iaurt care a tăiat din iuțeală.
Adunăm ingredientele
Tocăm ceapa peștișori. Eu am făcut-o cu Turbo Chef
În vasul în care vom face supa, punem uleiul de măsline, untul, foile de dafin și ceapa și le călim acoperite la foc mic 15 min.
Cât se călește ceapa pregătim legumele. Morcovii îi curățăm și îi tăiem rondele, iar țelina cubulețe.
Când s-a călit ceapa, punem legumele, 2 l apă și lăsăm la fiert 10 min.
Adăugăm usturoiul, cuișoarele, nucșoara rasă, ghimbirul ras și chili zdrobit. În funcție de cât de picant vă place, e bine să ajustați cantitățile de ghimbir și chili.
Se lasă să mai fiarbă cam 15 min până când morcovul poate fi pasat.
Luăm supa de pe foc, scoatem frunzele de dafin și pasăm totul.
Se adaugă 1 ceașcă de smântână, se drege de sare și piper proaspăt râșnit.
La final se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pătrunjelul (coriandrul) verde, și se ornează cu smântână dulce.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.