Eu am mâncat prima dată midii în port la Constanța acum aproape 10 ani. Eram în delegație și dacă nu insista șeful nu aș fi pus gura pe așa ceva. Mi-au plăcut foarte mult, așa că după ce mi-am cunoscut soțul, la primul drum împreună la mare l-am dus în port și i-am dat midii. De atunci, în fiecare an facem un drum special în port la acel restaurant numai ca să mâncăm midii. Nu am încercat însă niciodată să le pregătesc eu, mi se părea ceva foarte complicat, mai ales curățatul. Am văzut însă că există carne de midii congelată și azi mi-am făcut curaj. Rezultatul? Un soț care s-a declarat cel mai fericit cobai Rețeta e foarte simplă și e și foarte rapidă.
Pregătirea ingredientelor.
Eu midiile le-am lăsat să se decongeleze în timpul zilei și au fost numai bune când am ajuns acasă.
Am tocat mărunt usturoiul cu "jucăria" mea favorită, Turbo Chef, care s-a descurcat foarte bine cu doar 2 căței.
Într-o tigaie am încins uleiul și am pus usturoiul și ardeiul iute (chili) mărunțit.
Am spălat midiile și așa umede le-am adăugat în cratiță. Am ținut 2 minute la foc mare.
Am adăugat sosul de roșii și pătrunjelul și am lăsat totul să fiarbă acoperit la foc mediu 7 min.
Am potrivit la gust cu sare și piper. Midiile sunt foarte aromate și nici nu a fost nevoie să pun foarte multă sare.
Se servesc fierbinți, cu pâine prăjită și un vin alb.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.