Eu am mancat prima data midii in port la Constanta acum aproape 10 ani. Eram in delegatie si daca nu insista seful nu as fi pus gura pe asa ceva. Mi-au placut foarte mult, asa ca dupa ce mi-am cunoscut sotul, la primul drum impreuna l-a mare l-am dus in port si i-am dat midii. De atunci, in fiecare an facem un drum special in port la acel restaurant numai ca sa mancam midii. Nu am incercat insa niciodata sa le pregatesc eu, mi se parea ceva foarte complicat, mai ales curatatul. Am vazut insa ca exista carne de midii congelata si azi mi-am facut curaj. Rezultatul ? Un sot care s-a declarat cel mai ferict cobai Reteta e foarte simpla si e si foarte rapida.
Pregatirea ingredientelor.
Eu midiile le-am lasat sa se decongeleze in timpul zilei si au fost numai bune cand am ajuns acasa.
Am tocat marunt usturoiul cu "jucaria" mea favorita, Turbo Chef , care s-a descurcat foarte bine cu doar 2 catei.
Intr-o tigaie am incins uleiul si am pus usturoiul si ardeiul iute (chili) maruntit.
Am spalat midiile si asa umede le-am adaugat in cratita. Am tinut 2 minute la foc mare.
Am adaugat sosul de rosii si patrunjelul si am lasat totul sa fiarba acoperit la foc mediu 7 min.
Am potrivit la gus cu sare si piper. Midiile sunt foarte aromate si nici nu a fost nevoie sa pun foarte multa sare.
Se servesc fierbinti, cu paine prajita si un vin alb.
Pofta buna !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.