Salata de andive cu patrunjel si maioneza

Salata de andive cu patrunjel si maioneza

Andivele sunt niste legume foarte hranitoare, cu putine calorii si nu sunt chiar asa de sofisticate pe cat par, atat ca au o aroma putin deosebita, adica un gust usor amarui. Va recomand sa le consumati pentru ca sunt bogate in vitamine, minerale, ..., iar in Belgia (tara de origine) sunt numite si "aurul alb".

Ingrediente

Andive
1 kg
Patrunjel verde
1 buc
(legatura)
Maioneza
300 ml
Lime/lamaie
1 buc
Usturoi (catei)
2 buc
Sare si piper
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

Spalam bine andivele si patrunjelul, le stergem de apa si le taiem cotoarele.

Salata de andive cu patrunjel si maioneza - Pas 1
Pas 2

Taiem andivele pe jumatate pe lungime, iar apoi in bucatele de 1-2 cm grosime.

Salata de andive cu patrunjel si maioneza - Pas 2
Pas 3

Andivele astfel taiate impreuna cu patrunjelul tocat  le punem intr-un bol mare.

Salata de andive cu patrunjel si maioneza - Pas 3
Pas 4

Adaugam maioneza si zeama stoarsa de la jumatete de lime.

Salata de andive cu patrunjel si maioneza - Pas 4
Pas 5

Punem si cei doi catei de usturoi zdrobiti plus sare si piper.

Salata de andive cu patrunjel si maioneza - Pas 5
Pas 6

Amestecam bine totul si salata este gata. 

     POFTA   BUNA !

Salata de andive cu patrunjel si maioneza - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Data publicarii:
Colectii: Salate

S-ar putea sa-ti mai placa

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !