Andivele sunt niște legume foarte hrănitoare, cu puține calorii și nu sunt chiar așa de sofisticate pe cât par, atât că au o aromă puțin deosebită, adică un gust ușor amărui. Vă recomand să le consumați pentru că sunt bogate în vitamine, minerale, ..., iar în Belgia (țara de origine) sunt numite și "aurul alb".
Spălăm bine andivele și pătrunjelul, le ștergem de apă și le tăiem cotoarele.
Tăiem andivele pe jumătate pe lungime, iar apoi în bucățele de 1-2 cm grosime.
Andivele astfel tăiate împreună cu pătrunjelul tocat le punem într-un bol mare.
Adăugăm maioneza și zeama stoarsă de la jumătate de lime.
Punem și cei doi căței de usturoi zdrobiți plus sare și piper.
Amestecăm bine totul și salata este gata.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.