Negresă

rețeta postată de

Vă propun o rețetă delicioasă de negresă, cu ingrediente foarte puține, dar foarte-foarte moale și gustoasă.

Ingrediente
Ouă
1 buc
   
Zahăr
140 g
   
Ulei
125 g
   
Lapte
250 ml
   
Făină
250 g
   
Bicarbonat de sodiu
8 g
0,5 lingură
Gem
3 linguri
   
Cacao
2 linguri
   
Nuci
3 linguri
   
Stafide
2 linguri
opțional
Pași de urmat
Pas 1

Se mixează oul cu zahărul


Negresă - Pas 1
Pas 2

Se adaugă uleiul, laptele călduț, gemul. Se amestecă bine, apoi se adaugă bicarbonatul, stins cu un pic de oțet, făina și cacao. Adăugați și nucile tăiate grosier, eventual și stafide.

 

Negresă - Pas 2
Pas 3

Se coace la cuptor aproximativ 35 minute, încercați-l cu scobitoarea.


Negresă - Pas 3
Pas 4

Aici este gata. Se poate folosi ca și blat de tort, dacă doriți, însiropat bine.

Negresă - Pas 4
Pas 5

Îl puteți orna cu glazură și nucă măcinată, cum am făcut eu, sau cu nucă de cocos

Negresă - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (o tavă aproape cât cea de aragaz)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Sursă: culinar.ro