O "colegă de suferință" de pe un forum cu o cu totul altă tematică mi-a dat ideea acestei mâncări rapide și gustoase. Nu știam ce trebuie să iasă la final, dar sper că am ajuns la rezultatul scontat. Eu am fost încântată de arome.
Eu am făcut cam cu ce și cât am avut în casă (lintea și ciupercile erau niște rămășițe). În rețeta sugerată apărea și un pătrunjel, dar cum a fost lipsă la apel l-am înlocuit cu un dovlecel rătăcit prin frigider. Pe parcurs mi-a venit ideea îmbunătățirii gustului și cu niște gălbiori uscați
Pregătim ingredientele
Spălăm, curățăm și tăiem legumele.
Morcovii i-am mărunțit pentru prima dată cu Turbo Chef și mi-a plăcut cum au ieșit.
Într-o tigaie mare/wok se încinge uleiul și se călesc legumele (ardeiul, ciupercile, dovlecelul, morcovii)
Se acoperă cu apă și se lasă să înceapă să fiarbă
Când fierbe, se adaugă lintea și se lasă până fierbe.
Mi-am adus aminte că am în cămară gălbiorii și am adăugat repede și din ei
La final se condimentează cu sare, piper, busuioc, oregano, rozmarin, ardei iute etc., după gust
Gata
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.