Din aceeasi categorie cu fideaua cu lapte e si acest gris cu lapte. Aminteste de copilaria mea. Se aseamana si cu budinca de gris cu ciocolata de pe acest site. E gustos si dulce. Se mananca cu dulceata. Poate fi o cina sau un mic dejun bun.
Pregatim ingredientele.
Punem laptele la fiert intr-o cratita.
Cand incepe laptele sa fiarba, incepem sa adaugam grisul, "in ploaie". Amestecam cu un tel mereu si dam focul mai mic.
Punem tot grisul, continuand sa mestecam cu telul. Eu am pus 4,5 linguri de supa rase. Cand vedem ca s-a ingrosat, adaugam sarea si zaharul.
Cand e gata trebuie sa arate cam asa:
Stingem focul si mutam grisul cu lapte in castronel. Il decoram vesel cu dulceata (eu am avut de cirese si de capsuni). Se poate servi cald, dar si rece. Mie imi place sa-mi pun un castronel, iar restul sa-l intind pe peretii cratitei si sa-l mananc de acolo.Pofta buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.