Din aceeași categorie cu fideaua cu lapte e și acest griș cu lapte. Amintește de copilăria mea. Se aseamănă și cu budinca de griș cu ciocolată de pe acest site. E gustos și dulce. Se mănâncă cu dulceață. Poate fi o cină sau un mic dejun bun.
Pregătim ingredientele.
Punem laptele la fiert într-o cratiță.
Când începe laptele să fiarbă, începem să adăugăm grișul, "în ploaie". Amestecăm cu un tel mereu și dăm focul mai mic.
Punem tot grișul, continuând să mestecăm cu telul. Eu am pus 4,5 linguri de supă rase. Când vedem că s-a îngroșat, adăugăm sarea și zahărul.
Când e gata trebuie să arate cam așa:
Stingem focul și mutăm grișul cu lapte în castronel. Îl decorăm vesel cu dulceață (eu am avut de cireșe și de căpșuni). Se poate servi cald, dar și rece. Mie îmi place să-mi pun un castronel, iar restul să-l întind pe pereții cratiței și să-l mănânc de acolo.Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.