Am pornit de la reteta de prajitura rapida din reterarul Tupperware si pentru ca azi a fost 8 martie ne-am rasfatat cu un tort "mesterit" in birou la servici. A iesit surprinzator de bun.
Eu am plecat de acasa cu o parte din ingredinete gata cantarite (zaharul, untul, faina), iar acolo am improvizat cu ce am mai gasit prin "camara" din birou si la magazinul din colt.
Reteta de pornire de prajitura rapida o gasiti aici
Am pregatit ingredientele
Am separat albusurile si le-am batut spuma in Speedy Chef. Am adaugat zaharul si am mai mixat pana s-a omogenizat bine, pe urma am incorporat galbenusurile.
In extraplus am topit la microunde ciocolata si untul - 2 min. Puterea maxima a cuptorului de la servici este de 750 W
Am incorporat ciocolata topita si am omogenizat, am faina si am omogenizat.
Aici ar fi trebuit incorporat si gemul, dar ne-au venit alte idei si am renuntat la el.
Am turnat compozitia in Extraplus si am bagat 5 min la microunde.
Grabindu-ma am omis sa nivelez prajitura asa ca a avut o forma mai ciudatica, dar la final nu s -a remarcat.
Cat era prajitura la cuptor, am batut in Speedy Chef frisca
Dintr-un pliculet de ciocolata calda,niste lapte condensat si apa am facut o crema de ciocolata
In Turbo Chef am maruntit ananas
Cand prajitura s-a mai racit, am impartit-o in 2 blaturi
Am insiropat blatul cu suc din conserva de ananas si 50 ml de sirop de trandafiri din productia de anul trecut a unei colege.
Deasupra am pus crema de ciocolata.
Peste crema am pus ananasul maruntit.
Am pus si al 2-lea blat si l-am insiropat la fel ca pe primul
Am imbracat totul cu frisca din belsug.
Am decorat cu ananas maruntit si colega ne-a donat niste capsuni din dulceata tot productie proprie. Cum toata lumea era nerabdatoare, nu am apucat sa facem un decor artistic.
A fost devorat pana la utlima firmitura, deja ne gandim la urmatorul
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.