O ciorbă bună, zic eu, așa cam ca la Moldova, că acolo știu că se gătesc ciorbele bogate, cu multe legume, acrite cu borș, îmbogățite cu ou și smântână și aromate cu leuștean. Eu sunt o mare ciorbăreasă, ador ciorbele și sper să vă placă și vouă.
Pregătim legumele, le curățăm și le spălăm.
Se taie ceapa mărunt și se pune în oală cu apă la fiert.
Morcovul, țelina și albitura le tăiem ceva mai mare, țărănește.
Le adăugăm în oală să fiarbă cu ceapa (asta fiind prima tranșă de legume, cele care fierb mai greu).
Scoatem mazărea de la congelator și o spălăm. Tocăm ardeiul gras și tăiem cuburi cartofii.
După ce primul rând de legume pus, a fiert 10 minute, îl adăugăm pe al doilea.
După ce toate ingredientele s-au fiert, adăugăm leușteanul tocat și borșul fiert separat. Cine are și preferă leușteanul verde tocat să îl adauge în farfurie înainte de a servire, eu l-am avut congelat.
Adăugăm și bulionul (dacă aveți roșii proaspete, tocați 2-3 roșii și le puneți cu legumele la fiert).
Batem ouăle cu sare și cu smântâna și le turnăm în ciorbă. Amestecăm, potrivim de sare și o mai lăsăm la foc mic încă câteva minute.
Ciorbița este gata.
POFTĂ BUNĂ!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.