O ciorba buna, zic eu, asa cam ca la Moldova, ca acolo stiu ca se gatesc ciorbele bogate, cu multe legume, acrite cu bors, imbogatite cu ou si smantana si aromate cu leustean. Eu sunt o mare ciorbareasa, ador ciorbele si sper sa va placa si voua.
Pregatim legumele, le curatam si le spalam.
Se taie ceapa marunt si se pune in oala cu apa la fiert.
Morcovul, telina si albitura le taiem ceva mai mare, taraneste.
Le adaugam in oala sa fiarba cu ceapa ( asta fiind prima transa de legume, cele care fierb mai greu).
Scoatem mazarea de la cogelator si o spalam. Tocam ardeiul gras si taiem cuburi cartofii.
Dupa ce primul rand de legume pus, a fiert 10 minute, il adaugam pe al doilea.
Dupa ce toate ingredientele s-au fiert, adaugam leusteanul tocat si borsul fiert separat. Cine are si prefera leusteanul verde tocat sa il adauge in farfurie inainte de a servire, eu l-am avut congelat.
Adaugam si bulionul (daca aveti rosii proaspete, tocati 2-3 rosii si le puneti cu legumele la fiert).
Batem ouale cu sare si cu smantana si le turnam in ciorba. Amestecam, potrivim de sare si o mai lasam la foc mic inca cateva minute.
Ciorbita este gata.
POFTA BUNA !
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.