O mâncărică simplă, dar bună pentru cei care țin post sau nu se prea dau în vânt după carne (ca mine), dar care poate fi servită foarte bine ca și garnitură lângă o friptură.
Într-o oală punem uleiul și ceapa tocată mărunt, pe foc la călit, plus 2 linguri de apă.
Adăugăm fasolea verde păstăi și o lăsăm să fiarbă acoperită.
Când este pătrunsă bine, adăugăm bulionul, sarea, piperul și mai lăsăm 5-10 minute să fiarbă și bulionul.
La sfârșit, înainte de a stinge focul, punem și cățeii de usturoi tăiați feliuțe subțiri. Serviți cu mărar tocat pe deasupra.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.