Toată lumea cred că știe să facă orez cu lapte. De data asta am încercat rețeta în fierbătorul de orez de la Tupperware pe care Lena am văzut că îl apreciază în mod deosebit.
Soțului îi place mai lichid, așa că data viitoare o să fac mici ajustări în rețetă, că acum am prins curaj.
Pregătim ingredientele
Punem la fiert 500 ml de lapte.
După ce a fiert, îl luăm de pe foc și îl lăsăm să se răcească.
În fierbătorul de orez se pune 3 părți lapte și o parte orez. Eu am folosit ca măsură forma pe care am primit-o împreună cu fierbătorul.
Se pune la microunde la 800W 16 min. Când trece timpul, se scoate și amestecă cu paleta sau cu spatula silicon lată. Se adaugă zahărul (eu am avut brun), zahărul vanilat și un praf de sare. Se amestecă și se bagă din nou la microunde pentru 3 min. Îl oprim și îl lăsăm încă 4 minute în microunde. Eu l-am scos mai repede, dar tot apucase să absoarbă tot laptele.
Se scoate și se lasă la răcit sau se servește ornat cu scorțișoară, dulceață (de vișine)
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.