Rețeta originală se numește "chiflele Casei Parker". Nu știu de la ce provine denumirea, se servesc pe post de pâine, nu se umplu cu nimic, nu sunt dulci, folosindu-se doar cele 2 linguri de zahăr.
Dar, deoarece eu am vrut să fie dulci și le-am umplut cu zahăr brun și scorțișoară, le-am schimbat și denumirea. Probabil se pot face și sub formă de cornuri, cu diverse umpluturi. Pe mine m-a tentat la ele mai ales forma de rulou. Aluatul se lucrează ușor, iar chiflele sunt moi.
Dacă le tai în două și le ungi cu un pic de unt, iar alături așezi o ceașcă cu ceai, ai un mic-dejun savuros.
Încălzești jumătate din lapte, dizolvi drojdia și o lingură de zahăr
Încălzești cealaltă jumătate de lapte, dizolvi în el 30 gr. de unt, o lingură de zahăr și amesteci cu oul
În făină torni laptele amestecat cu oul și frămânți
Apoi pui laptele cu drojdia. Frămânți.
Lași la cald o oră-două, până se mărește în volum de 2 ori.
Frămânți un pic și întinzi aluatul într-un dreptunghi de aproximativ 20-40 cm
Ungi aluatul cu unt topit sau unt la temperatura camerei foarte moale, așa cum am făcut eu. Presori zahărul brun și scorțișoara. Tai aluatul pe lung în două, apoi tai dreptunghiuri de aproximativ 5 cm lățime
Le rulezi nu prea strâns. le lași 30 min să crească. Le ungi cu ou bătut.
Le ții în cuptorul preîncălzit la foc mediu până se rumenesc frumos
Și aici secțiunea
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.