Reteta originala se numeste "chiflele Casei Parker".Nu stiu de la ce provine denumirea, se servesc pe post de paine, nu se umplu cu nimic, nu sunt dulci,folosindu-se doar cele 2 linguri de zahar.
Dar, deoarece eu am vrut sa fie dulci si le-am umplut cu zahar brun si scortisoara, le-am schimbat si denumirea. Probabil se pot face si sub forma de cornuri, cu diverse umpluturi. Pe mine m-a tentat la ele mai ales forma de rulou. Aluatul se lucreaza usor,iar chiflele sunt moi.
Daca le tai in doua si le ungi cu un pic de unt,iar alaturi asezi o ceasca cu ceai ,ai un mic-dejun savuros.
Incalzesti jumatate din lapte, dizolvi drojdia si o lingura de zahar
Incalzesti cealalta jumatate de lapte,dizolvi in el 30 gr. de unt,o lingura de zahar si amesteci cu oul
In faina torni laptele amestecat cu oul si framanti
Apoi pui laptele cu drojdia.Framanti.
Lasi la cald o ora-doua, pana se mareste in volum de 2 ori.
Framanti un pic si intinzi aluatul intr-un dreptunghi de aproximativ 20-40 cm
Ungi aluatul cu unt topit sau unt la temperatura camerei foarte moale, asa cum am facut eu. Presori zaharul brun si scortisoara.Tai aluatul pe lung in doua,apoi tai dreptunghiuri de aproximativ 5 cm latime
Le rulezi nu prea strans. le lasi 30 min sa creasca. Le ungi cu ou batut.
Le tii in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumenesc frumos
Si aici sectiunea
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.