O mâncărică de cartofi cu multă ceapă, tocmai bună acum pe perioada postului.
Curățăm cepele și le tăiem ceva mai mare.
Punem o oală pe foc cu uleiul, ceapa tocată și 3 linguri de apă.
Ăăm morcovii pe răzătoarea mare și îi adăugăm peste ceapă.
Cartofii curățați îi tăiem cuburi mai mari, ca pentru mâncare și îi spălăm bine.
După ce s-au mai călit ceapa și morcovul, adăugăm cartofii și apa fiartă separat, cât să-i acopere. Îi lăsăm să fiarbă cam 15 minute.
Când cartofii s-au pătruns adăugăm mărarul tocat mărunt, bulionul, sare și piper după gust. Mai lăsăm 10 minute să fiarbă și cu bulionul.
POFTĂ BUNĂ !
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.