Tocăniță de cartofi

rețeta postată de

O mâncărică de cartofi cu multă ceapă, tocmai bună acum pe perioada postului.

Ingrediente
Cartofi
1 kg
   
Ceapă galbenă
4 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Mărar
1 buc
(legătură)
Bulion / pastă de roșii
3 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Ulei
3 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Curățăm cepele și le tăiem ceva mai mare.

Tocăniță de cartofi - Pas 1
Pas 2

Punem o oală pe foc cu uleiul, ceapa tocată și 3 linguri de apă.

Tocăniță de cartofi - Pas 2
Pas 3

Ăăm morcovii pe răzătoarea mare și îi adăugăm peste ceapă.

Tocăniță de cartofi - Pas 3
Pas 4

Cartofii curățați îi tăiem cuburi mai mari, ca pentru mâncare și îi spălăm bine.

Tocăniță de cartofi - Pas 4
Pas 5

După ce s-au mai călit ceapa și morcovul, adăugăm cartofii și apa fiartă separat, cât să-i acopere. Îi lăsăm să fiarbă cam 15 minute.

Tocăniță de cartofi - Pas 5
Pas 6

Când cartofii s-au pătruns adăugăm mărarul tocat mărunt, bulionul, sare și piper după gust. Mai lăsăm 10 minute să fiarbă și cu bulionul.

    POFTĂ  BUNĂ !

Tocăniță de cartofi - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 buc (porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 50 min