Crema de vanilie sau crema de galbenusuri cu lapte,sau crema fiarta. Chiar daca Lena a prezentat o astfel de reteta pe site, am vrut sa va arat si o varianta mai economica a acestei creme, fara unt.
Eu am facut-o de foarte, foarte multe ori, pentru ca sotul consuma foarte multe albusuri si, de aceea, am aproape permanent galbenusuri ramase in frigider.
o mancam si simpla, ca inlocuitor al budincii-praf cumparate, dar am umplut cu ea torturi, vezi poza principala,eclere, vafe, tarte, cornuri,pariziene. Si lista poate continua, este un fel de crema universala,mai ales ca este economica si foarte rapid si usor de facut.
Pui cam vreo 350 ml. lapte la fiert
Intre timp freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina, cu ajutorul unui tel.In compozitia de galbenusuri adaugi treptat laptele, amesteci pana devine o compozitie omogena
Cand fierbe laptel, incoporezi compozitia de galbenusuri, amestecand cu telul tot timpul. Este gata cand s-a ingrosat, ceea ce se intampla destul de repede. Nu adaugi unt.
Am umplut cu aceasta crema si cornete de vafe.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.