Cremă de vanilie sau cremă de gălbenușuri cu lapte, sau cremă fiartă. Chiar dacă Lena a prezentat o astfel de rețetă pe site, am vrut să vă arăt și o variantă mai economică a acestei creme, fără unt.
Eu am făcut-o de foarte, foarte multe ori, pentru că soțul consumă foarte multe albușuri și, de aceea, am aproape permanent gălbenușuri rămase în frigider.
O mâncăm și simplă, ca înlocuitor al budincii-praf cumpărate, dar am umplut cu ea torturi, vezi poza principală, eclere, vafe, tarte, cornuri, pariziene. Și lista poate continua, este un fel de cremă universală, mai ales că este economică și foarte rapid și ușor de făcut.
Pui cam vreo 350 ml. lapte la fiert
Între timp freci gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat și făina, cu ajutorul unui tel. În compoziția de gălbenușuri adaugi treptat laptele, amesteci până devine o compoziție omogenă
Când fierbe laptele, încorporezi compoziția de gălbenușuri, amestecând cu telul tot timpul. Este gata când s-a îngroșat, ceea ce se întâmplă destul de repede. Nu adaugi unt.
Am umplut cu această cremă și cornete de vafe.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.