Cremă de vanilie.

rețeta postată de

Cremă de vanilie sau cremă de gălbenușuri cu lapte, sau cremă fiartă. Chiar dacă Lena a prezentat o astfel de rețetă pe site, am vrut să vă arăt și o variantă mai economică a acestei creme, fără unt.

Eu am făcut-o de foarte, foarte multe ori, pentru că soțul consumă foarte multe albușuri și, de aceea, am aproape permanent gălbenușuri rămase în frigider.

O mâncăm și simplă, ca înlocuitor al budincii-praf cumpărate, dar am umplut cu ea torturi, vezi poza principală, eclere, vafe, tarte, cornuri, pariziene. Și lista poate continua, este un fel de cremă universală, mai ales că este economică și foarte rapid și ușor de făcut.

Ingrediente
Lapte
500 ml
   
Zahăr
80 g
dacă vreți mai dulce, puneți un pic mai mult
Gălbenușuri
4 buc
am făcut și din 3
Făină
50 g
   
Zahăr vanilat
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Pui cam vreo 350 ml. lapte la fiert


Cremă de vanilie. - Pas 1
Pas 2

Între timp freci gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat și făina, cu ajutorul unui tel. În compoziția de gălbenușuri adaugi treptat laptele, amesteci până devine o compoziție omogenă


Cremă de vanilie. - Pas 2
Pas 3

Când fierbe laptele, încorporezi compoziția de gălbenușuri, amestecând cu telul tot timpul. Este gata când s-a îngroșat, ceea ce se întâmplă destul de repede. Nu adaugi unt.


Cremă de vanilie. - Pas 3
Pas 4

Am umplut cu această cremă și cornete de vafe.


Cremă de vanilie. - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Sursă: www.say7.info