Crema de vanilie.

reteta postata de

Crema de vanilie sau crema de galbenusuri cu lapte,sau crema fiarta. Chiar daca Lena a prezentat o astfel de reteta pe site, am vrut sa va arat si o varianta mai economica a acestei creme, fara unt.

Eu am facut-o de foarte, foarte multe ori, pentru ca sotul consuma foarte multe albusuri si, de aceea, am aproape permanent galbenusuri ramase in frigider.

o mancam si simpla, ca inlocuitor al budincii-praf cumparate, dar am umplut cu ea torturi, vezi poza principala,eclere, vafe, tarte, cornuri,pariziene. Si lista poate continua, este un fel de crema universala,mai ales ca este economica si foarte rapid si usor de facut.

Ingrediente
Lapte
500 ml
Zahar
80 g
daca vreti mai dulce, puneti un pic mai mult
Galbenusuri
4 buc
am facut si din 3
Faina
50 g
Zahar vanilat
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Pui cam vreo 350 ml. lapte la fiert


Crema de vanilie. - Pas 1
Pas 2

Intre timp freci galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina, cu ajutorul unui tel.In compozitia de galbenusuri adaugi treptat laptele, amesteci pana devine o compozitie omogena


Crema de vanilie. - Pas 2
Pas 3

Cand fierbe laptel, incoporezi compozitia de galbenusuri, amestecand cu telul tot timpul. Este gata cand s-a ingrosat, ceea ce se intampla destul de repede. Nu adaugi unt.


Crema de vanilie. - Pas 3
Pas 4

Am umplut cu aceasta crema  si cornete de vafe.


Crema de vanilie. - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Sursa: www.say7.info