Este o rețetă foarte cunoscută și veche. Mama obișnuia să-mi facă acești biscuiți când eram mai mică, și erau foarte bine veniți atunci când aveam pofte de ceva dulce. Vă recomand să-i încercați, deoarece sunt gustoși și devin din ce în ce mai buni pe zi ce trece!
Se pregătesc ingredientele.
Se adaugă oul, zahărul, untura, sarea, bicarbonatul de sodiu, esența de vanilie/lămâie, zahărul vanilat și coaja de portocală rasă, într-un bol, pentru a se amesteca.
După ce omogenizăm compoziția, adăugăm făina și frământăm aluatul. Dacă este necesar se poate adăuga și apă pentru a face aluatul mai modelabil.
Se modelează biscuiții, după imaginație. Eu le-am făcut formă clasică și i-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt. Se pun în cuptor pentru 20-25 minute, la foc mediu.
Îi verificați mereu, să nu se ardă pe margini. Și aici o poză cu ei scoși din cuptor.
Rezultatul este un platou zdravăn cu biscuiței. Poftă bună!!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.