Este o reteta foarte cunoscuta si veche. Mama obisnuia sa.mi faca acesti biscuiti cand eram mai mica, si erau foarte bine veniti atunci cand aveam pofte de ceva dulce. Va recomand sa.i incercati, deoarece sunt gustosi si devin din ce in ce mai buni pe zi ce trece !
Se pregatesc ingredientele.
Se adauga oul, zaharul, untura, sarea, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie/lamaie, zaharul vanilat si coaja de portocala rasa, intr.un bol, pentru a se amesteca.
Dupa ce omogenizam compozitia, adaugam faina si framantam aluatul. Daca este necesar se poate adauga si apa pentru a face aluatul mai modelabil.
Se modeleaza biscuitii, dupa imaginatie. Eu le.am facut forma clasica si i.am pus intr.o tava, pe hartie de copt. Se pun in cuptor pentru 20-15 minute, la foc mediu.
Ii verificati mereu, sa nu se arda pe margini. Si aici o poza cu ei scosi din cuptor.
Rezultatul este un platou zdravan cu biscuitei. Pofta buna !!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.