Biscuitei de casa cu untura

reteta postata de

Este o reteta foarte cunoscuta si veche. Mama obisnuia sa.mi faca acesti biscuiti cand eram mai mica, si erau foarte bine veniti atunci cand aveam pofte de ceva dulce. Va recomand sa.i incercati, deoarece sunt gustosi si devin din ce in ce mai buni pe zi ce trece !

Ingrediente
Oua
1 buc
Zahar
120 g
Untura
450 g
Faina
800 g
Se mai adauga, daca este necesar, cand se framanta aluatul.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
nestins
Sare
1 lingurita
Sau mai putin, depinde de gust.
Esenta de vanilie/lamaie
2 buc
Eu am pus 2, dar puteti pune si 3 daca doriti mai aromat.
Zahar vanilat
1 buc
Coaja de portocala rasa
2 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Se pregatesc ingredientele.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 1
Pas 2

Se adauga oul, zaharul, untura,  sarea, bicarbonatul de sodiu, esenta de vanilie/lamaie, zaharul vanilat si coaja de portocala rasa, intr.un bol, pentru a se amesteca.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 2
Pas 3

Dupa ce omogenizam compozitia, adaugam faina si framantam aluatul. Daca este necesar se poate adauga si apa pentru a face aluatul mai modelabil. 

Biscuitei de casa cu untura - Pas 3
Pas 4

Se modeleaza biscuitii, dupa imaginatie. Eu le.am facut forma clasica si i.am pus intr.o tava, pe hartie de copt. Se pun in cuptor pentru 20-15 minute, la foc mediu.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 4
Pas 5

Ii verificati mereu, sa nu se arda pe margini. Si aici o poza cu ei scosi din cuptor.

Biscuitei de casa cu untura - Pas 5
Pas 6

Rezultatul este un platou zdravan cu biscuitei. Pofta buna !!

Biscuitei de casa cu untura - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (aproximativ)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min