Biscuiței de casă cu untură

rețeta postată de

Este o rețetă foarte cunoscută și veche. Mama obișnuia să-mi facă acești biscuiți când eram mai mică, și erau foarte bine veniți atunci când aveam pofte de ceva dulce. Vă recomand să-i încercați, deoarece sunt gustoși și devin din ce în ce mai buni pe zi ce trece!

Ingrediente
Ouă
1 buc
   
Zahăr
120 g
   
Untură
450 g
   
Făină
800 g
Se mai adaugă, dacă este necesar, când se frământă aluatul.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
nestins
Sare
1 lingurita
Sau mai puțin, depinde de gust.
Esență de vanilie/lămâie
2 buc
Eu am pus 2, dar puteți pune și 3 dacă doriți mai aromat.
Zahăr vanilat
1 buc
   
Coajă de portocală rasă
2 linguri
   
Pași de urmat
Pas 1

Se pregătesc ingredientele.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 1
Pas 2

Se adaugă oul, zahărul, untura, sarea, bicarbonatul de sodiu, esența de vanilie/lămâie, zahărul vanilat și coaja de portocală rasă, într-un bol, pentru a se amesteca.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 2
Pas 3

După ce omogenizăm compoziția, adăugăm făina și frământăm aluatul. Dacă este necesar se poate adăuga și apă pentru a face aluatul mai modelabil.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 3
Pas 4

Se modelează biscuiții, după imaginație. Eu le-am făcut formă clasică și i-am pus într-o tavă, pe hârtie de copt. Se pun în cuptor pentru 20-25 minute, la foc mediu.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 4
Pas 5

Îi verificați mereu, să nu se ardă pe margini. Și aici o poză cu ei scoși din cuptor.

Biscuiței de casă cu untură - Pas 5
Pas 6

Rezultatul este un platou zdravăn cu biscuiței. Poftă bună!!

Biscuiței de casă cu untură - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (aproximativ)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min