O prăjitură din categoria rețetelor super-rapide. În 5 minute ați și băgat-o la cuptor.
Este puțin mai neobișnuită în privința preparării așa zisului "aluat", de fapt sunt niște firimituri, dar nu vă fie teamă, la final totul este moale și foarte gustos.
Stratul de deasupra are un ușor gust de biscuiți.
Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu mâinile, va rezulta un "aluat" sub formă de firimituri.
Pentru umplutură, amesteci brânza de vaci cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat, eventual stafide (eu nu am pus stafide)
Pui jumătate din firimituri-"aluat" în tavă, tapetată cu hârtie de copt
Apoi pui deasupra toată umplutura, e mai ușor de întins cu cuțitul
Deasupra pui restul de firimituri (aluat). Nu presezi.
Coci aproximativ 25-30 min la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, până se rumenește puțin deasupra.
Încă o poză ca să vedeți secțiunea
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.