Prajitura cu branza

reteta postata de

O prajitura din categoria retetelor super-rapide. In 5 minute ati si bagat-o la cuptor.

Este putin mai neobisnuita in privinta prepararii asa zisului "aluat", de fapt sunt niste firimituri,dar nu va fie teama, la final totul este moale si foarte gustos.

Stratul de deasupra are un usor gust de biscuiti.

Ingrediente
Faina
3 pahare
de 250 ml, daca vrei ca stratul de sus sa nu fie asa faramicios, poti pune 2,5 pahare, asa am pus si eu
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 ml
Unt
125 g
poti pune si 100 ,untul trebuie sa fie la temperatura camereigr.
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Pt.umplutura: branza de vaci
500 g
Zahar
125 ml
1/2 pahar de 250 gr.
Oua
3 buc
daca branza este foarte moale, adaugati 2 oua,se poate pune si un ou plus 20 gr. de amidon
Vanilie
1 buc
Stafide
3 linguri
optional
Pasi de urmat
Pas 1

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele cu mainile, va rezulta un "aluat' sub forma de firimituri.

Prajitura cu branza - Pas 1
Pas 2

Pentru umplutura, amesteci branza de vaci cu zaharul, ouale, zaharul vanilat, eventual stafide (eu nu am pus stafide)


Prajitura cu branza - Pas 2
Pas 3

Pui jumatate din firimituri-"aluat" in tava, tapetata cu hartie de copt

 

Prajitura cu branza - Pas 3
Pas 4

Apoi pui deasupra toata umplutura, e mai usor de intins cu cutitul


Prajitura cu branza - Pas 4
Pas 5

Deasupra pui restul de firimituri (aluat). Nu presezi.


Prajitura cu branza - Pas 5
Pas 6

Coci aproximativ 25-30 min la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pana se rumeneste putin deasupra.


Prajitura cu branza - Pas 6
Pas 7

Inca o poza ca sa vedeti sectiunea


Prajitura cu branza - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (o tava aproape cat cea de aragaz)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 10 min